8 tips για να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί το 2015 - iefimerida.gr

8 tips για να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές φορές επιβαρυνόμαστε με τις υποχρεώσεις και το άγχος της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να μην είμαστε πλέον όσο παραγωγικοί θα θέλαμε.

Όλες οι δουλειές αλλά και οι επιθυμίες που έχουμε να φέρουμε εις πέρας μέσα στη μέρα, για τους περισσότερους από εμάς, εκτός ότι μονοπωλούν τον χρόνο μας, προκαλούν άγχος,που αποδεδειγμένα μειώνει την παραγωγικότητά μας και συνεπώς την αποτελεσματικότητα μας και μας απομακρύνει από τους στόχους μας. Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε ορισμένους εύκολους τρόπους για να γίνεται πιο παραγωγικοί μέσα στη μέρα και να μην αφήνετε να περνά λεπτό, ανεκμετάλλευτο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, ο μεγαλύτερος ένοχος της μη αποτελεσματικότητας/παραγωγικότητας μας, είναι η τελειομανία. Το πρώτο βήμα λοιπόν, που πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς, είναι να καταφέρει να σωπάσει τις εσωτερικές εμμονές για τελειομανία. Η υπερβολή να τα κάνουμε όλα τέλεια, απλά μας δημιουργεί περισσότερο άγχος και μας απομακρύνει από τους καθημερινούς στόχους, καθώς τρώει χρόνο και ενέργεια.

8 tips για να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί το 2015 | iefimerida.gr 0

Προγραμματίστε ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο σας. Φτιάξτε λίστες, όχι μόνο με αυτά που έχετε και θέλετε να κάνετε, αλλά βάλτε ακόμα και χρονικά περιθώρια. Υπολογίστε πόσο χρόνο θα σας πάρει για να φέρετε εις πέρας μία υποχρέωση ή μία επιθυμία και προσπαθήστε να τηρήσετε το χρονοδιάγραμμα σας. Μπορεί να ακούγεται αγχωτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι απελευθερωτικό, καθώς στην πορεία θα εκμεταλλεύεστε κάθε λεπτό από μόνοι σας και θα έχετε το αίσθημα της πληρότητας, αφού θα έχετε καταφέρει ότι είχατε προγραμματίσει.

Φυσικά το νούμερο ένα για την αποτελεσματικότητα, είναι να υπάρχουν στόχοι. Αλλά οι στόχοι σας πρέπει να είναι και ρεαλιστικοί. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους μακροπρόθεσμους στόχους και όνειρα ζωής, αλλά στους καθημερινούς. Φτιάξτε λοιπόν το χρονοδιάγραμμα της ημέρας ρεαλιστικά, χωρίς να ευελπιστείτε ότι θα προλάβετε δουλειές, που στην πραγματικότητα χρειάζονται μέρες για να επιτευχθούν.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικό. Το καλό πρωινό δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε σωστά και δυναμικά, να έχετε πιο ευχάριστη διάθεση και να είστε αποτελεσματικότεροι. Η έλλειψη ενέργειας σημαίνει και έλλειψη διάθεσης για την πραγμάτωση των καθημερινών εργασιών.

8 tips για να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί το 2015 | iefimerida.gr 1

Αξιοποιείστε ακόμα και τον «χαμένο» χρόνο μέσα στο μετρό ή στο μέσο που χρησιμοποιείται για να φτάσετε στη δουλειά. Διαβάστε ένα βιβλίο, σχεδιάστε την ημέρα, κάντε εκείνο το τηλέφωνο για να ακυρώσετε ή να επιβεβαιώσετε ένα ραντεβού.

Κρατείστε τον χώρο εργασίας σας οργανωμένο. Ένα ατακτοποίητο γραφείο προκαλεί σύγχυση και χάσιμο χρόνου. Μπορείτε από την προηγούμενη μέρα να έχετε οργανώσει/τακτοποιήσει τον χώρο σας, έτσι ώστε την επόμενη, η εικόνα της ακαταστασίας, να μην σας προκαλέσει άγχος και συνεπώς σας αποπροσανατολίσει.

Μην φοβάστε να πείτε όχι. Μην φοβάστε να αρνηθείτε να αναλάβετε μία υποχρέωση, εάν δεν έχετε τον χρόνο. Σκεφτείτε μόνο ότι είναι χειρότερο να μην προλάβετε να κάνετε αυτό που υποσχεθήκατε ή να το κάνετε τσαπατσούλικα, από το να πείτε απλά ότι δεν προλαμβάνεται.

8 tips για να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί το 2015 | iefimerida.gr 2

Καθόλου πρωτότυπο επίσης, αλλά το σημαντικότερο για την παραγωγικότητα, είναι η αισιοδοξία. Μία αισιόδοξη διάθεση, ουσιαστικά είναι αυτό που σας ωθεί να λειτουργήσετε μέσα στην μέρα. Όσο λοιπόν κρατάτε την αισιοδοξία σας στα ύψη, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είστε και τούμπαλιν.

8 tips για να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί το 2015 | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραγωγικότητα αύξηση τρόποι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ