Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο - iefimerida.gr

Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Εύη Τατούλη με μια εκτενή πολιτική ομιλία, μπροστά σε κοινό που γέμισε ασφυκτικά τις δύο μεγάλες αίθουσες του πρώτου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, αναφέρθηκε στην έλλειψη μιας Μεγάλης Μεταρρύθμισης, μιας Νέας Μεταπολίτευσης με αρχές που να θεμελιώνουν ότι πάνω από τα κόμματα είναι η πατρίδα, και πάνω από τις ιδεολογίες η κοινή λογική, και η συναίνεση στα βασικά και πρωταρχικά. Αυτό είναι άλλωστε και το σημείο που ο συντηρητισμός της κεντροδεξιάς ενώνεται με τον προοδευτισμό της κεντροαριστεράς σε ένα πολιτικό σώμα, ξεκαθάρισε η Εύη Τατούλη.

Η χώρα χρειάζεται βαθιές θεσμικές αλλαγές για να πορευτεί και η Αρκαδία έχει ανάγκη στιβαρό σχεδιασμό και πολιτικούς που θα τον υπηρετήσουν από κάθε θέση σημειώνει στην ομιλία της η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας διαπιστώνοντας ότι οι καιροί που οι παλιοί πολιτικοί έβγαιναν στα μπαλκόνια και οι πολίτες χειροκροτούσαν έχουν περάσει για πάντα. Το ίδιο ξεπερασμένη είναι και η στείρα ανάμεσά τους αντιπαράθεση.

Για αυτό το λόγο συνέχισε η Εύη Τατούλη λέμε: «Όχι άλλα χαμένα χρόνια. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Όχι άλλη στείρα αντιπαράθεση. Όχι άλλη ανθρωπιστική κρίση. Όχι στον μηδενισμό, την ιδιοτέλεια και τα κούφια συνθήματα. Όχι στην ξύλινη γλώσσα που εκφράζει απλά μια μικρόψυχη, σκληρή καρδιά, αδύναμη να χωρέσει αυτήν την μεγάλη δική μας πατρίδα και το κοινό μας αύριο».


Νέα Δημοκρατία: Τελευταίο ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό, την ανασφάλεια, τον μηδενισμό και τον λαϊκισμό

«Η Νέα Δημοκρατία, εκφραστής μέχρι σήμερα των συντηρητικών οικογενειαρχών, πλέον όμως και των προοδευτικών και των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, που αντιστέκονται στον λαϊκισμό και επιζητούν την ασφάλεια και την σταθερότητα για να επιβιώσουν και να ευημερήσουν, αποτελεί το τελευταίο μεγάλο ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό, την ανασφάλεια, τον μηδενισμό και τον λαϊκισμό μιας ακραίας αριστεράς και μιας επικίνδυνης ακροδεξιάς» συνέχισε η κα Τατούλη οριοθετώντας τις αρχές που διέπουν τον αγώνα για την επόμενη ημέρα μιας πολύ δύσκολης πορείας που φτάνει στο τέλος της με την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο

Από την άλλη πλευρά σημείωσε η κα Τατούλη: «Ριζοσπαστισμός. Μηδενισμός. Ακραίες απόψεις. Ασυνέχειες και παράλογες ανακολουθίες. Ημιμάθεια και συνθηματολογία. Και σήμερα, αφού τα μνημόνια σκίστηκαν πολλές φορές μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έρχεται ο Γιάννης Δραγασάκης να μας πει ότι θα μείνουμε στο πρόγραμμα για έξι μήνες ακόμη. Και ένα άλλο στέλεχος, ο Νίκος Ξυδάκης να παραδεχτεί ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του «μεμοράντουμ». Ή σε απλά ελληνικά, μνημόνιο. Τι θα περιέχει αυτό; Ουδείς γνωρίζει. Και ουδείς εξ αυτών νιώθει την ανάγκη να μας ομολογήσει».

Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο | iefimerida.gr 0
Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο | iefimerida.gr 1
Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο | iefimerida.gr 2
Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο | iefimerida.gr 3
Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο | iefimerida.gr 4
Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εύη Τατούλη ομιλία Τρίπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ