Επιτυχόντες ΑΣΕΠ -Πέντε χρόνια αναμονή για διορισμό στους ΟΤΑ - iefimerida.gr

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ -Πέντε χρόνια αναμονή για διορισμό στους ΟΤΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και πέντε χρόνια βρίσκονται σε αναμονή για διορισμού 3.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, διεκδικώντας την τοποθέτησή τους στους ΟΤΑ.

Οι αδιόριστοι, ζητούν άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων εργαζομένων Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ) στους ΟΤΑ και προσλήψεις μονίμου προσωπικού, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία για τους 3.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Ο Δημήτρης Χαρίτου, πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων του ΑΣΕΠ, μιλώντας εκ μέρους 3.000 επιτυχόντων του διαγωνισμού, κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ και 600-700 επιτυχόντων κατηγορίας ΤΕ και ΠΕ, διεκδικεί την τοποθέτηση των αδιόριστων στους ΟΤΑ. Επισημαίνει επίσης, ότι ακόμα και σε περίπτωση που κρίνονται πλεονάζοντες από έναν δήμο, μπορούν να κάνουν χρήση της Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας και να μεταφερθούν σε άλλο δήμο με διαπιστωμένα κενά.

Η αναμονή διορισμού των επιτυχόντων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, έχει ξεπεράσει τα 5 χρόνια. Στους δήμους σήμερα καταγράφεται πολύ μεγάλη συρρίκνωση του μεγέθους του προσωπικού και διαπιστώνονται τρομερά κενά σε υπηρεσίες. Σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφονταν σε μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στην τριετία 2011 -2013 το προσωπικό των δήμων μειώθηκε κατά 10.768 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία μείωση εργαζομένων ύψους 12%.

Πάντως, μέχρι τώρα, η κυβέρνηση είχε επιλέξει να επουλώσει την «αιμορραγία» των δήμων σε προσωπικό, με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και προσλήψεις με πεντάμηνες συμβάσεις. Ακόμη και οι χιλιάδες «ωφελούμενοι» των συγκεκριμένων προγραμμάτων έχουν μπει στην αναμονή, καθώς το υπουργείο Εργασίας πάγωσε την υλοποίηση του προγράμματος χωρίς να εμπίπτει στις απαγορεύσεις του εκλογικού νόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣΕΠ επιτυχόντες αδιόριστοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ