Τσίπρας: Υπηρέτης της Τρόικα και της ολιγαρχίας ο Σαμαράς - iefimerida.gr

Τσίπρας: Υπηρέτης της Τρόικα και της ολιγαρχίας ο Σαμαράς

Φωτογραφία EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ένα βήμα. Τόσο απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αυτοδυναμία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αιτωλοακαρνανία και απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους ζήτησε τη στήριξή τους «ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις εκλογές, ανεξάρτητα από την κομματική επιλογή τους στο παρελθόν», για να σχηματίσει μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη θα έχει στην Ευρώπη.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που πετροβολούν, -όπως χαρακτηριστικά είπε-, το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. «Και είναι πολλοί αυτοί που μας περιμένουν στην γωνία του δρόμου, αδιαφορώντας πως αποσταθεροποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύουν τη χώρα», τόνισε για να προσθέσει πως «θέλουν να μην έχουμε αυτοδυναμία για να το διαπραγματευτούμε μαζί τους». Σενάριο ωστόσο που απέκλεισε κατηγορηματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να το διαπραγματευτεί με την Α. Μέρκελ, θα το διαπραγματευτεί μαζί τους;

«Ο κ. Σαμαράς κινδυνολογεί αφόρητα»

Σφυροκοπώντας τον πρωθυπουργό- στον οποίο και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του- είπε πως «ο κ. Σαμαράς αποσύρεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής κινδυνολογώντας αφόρητα», για να προσθέσει πως τις τελευταίες μέρες ανασύρουν ό,τι απόθεμα κινδυνολογίας τους έχει απομείνει. Αλλά ο κόσμος δε τους πιστεύει πια.

«Email ντροπής και διαπλοκής»

Πέρα από το email Σαμαρά με τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τα «email της ντροπής και της διαπλοκής» , τα οποία όπως είπε εμφανίζουν το γραφείο του πρωθυπουργού, την κυβέρνηση και την τρόικα να μηχανορραφούν για ν’ αποφύγουν τη Βουλή. «Για να περνάνε μέτρα λιτότητας χωρίς την έγκριση της Βουλής. Και να κυβερνά η τρόικα ανεξέλεγκτη. Ως δικτάτορας σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, με απλές διοικητικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκυκλίους».

«Έτσι κυβέρνησε αυτόν τον τόπο ο κ. Σαμαράς. Ως υπηρέτης της τρόικας και της ολιγαρχίας. Έτσι θέλει να συνεχίσει να κυβερνά», είπε, και ανέβασε στα ύψη τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε επί μακρόν για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για τις προτάσεις του κόμματός του, τονίζοντας ότι «στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει ένα νέο βιβλίο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ