Νέα «σφαγή» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα ακίνητα – Μηλιός: 200.000 ευρώ το όριο φορολόγησης - iefimerida.gr

Νέα «σφαγή» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα ακίνητα – Μηλιός: 200.000 ευρώ το όριο φορολόγησης

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιά» παίρνει για ακόμη μια φορά η προεκλογική αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, στο επίκεντρο παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα φορολογηθεί η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.

Ο Γιάννης Μηλιός, μάλιστα, πήρε... αποστάσεις από τον Δημήτρη Στρατούλη κατεβάζοντας κι άλλο το όριο για το τι ορίζει το κόμμα ως μεγάλη ακίνητη περιουσία.

ΝΔ: Θέλουν να δημεύσουν την περιουσία της μεσαίας τάξης

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 προσδιόρισε το όριο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας στα 200.00 ευρώ.«Η επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα γίνει καταρχήν στο επίπεδο που υπήρχε πριν εισαχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Το επίπεδο είχε πολλές κλίμακες. Αρχιζε από κάτι χαμηλό που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης όταν το ακίνητο ήταν από 200.000 ευρώ και πάνω με πολλούς συντελεστές που οδηγούσε σε σημείο τέτοιο ώστε να έχουμε μεν απώλεια εσόδων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με άλλα έσοδα που θα έρθουν από άλλες πηγές αρχίζοντας πρώτα από την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, από την φοροδιαφυγή» σημείωσε ο Γιάννης Μηλιός.

Στην ίδια συνέντευξή ο κ. Μηλιός ξεκαθάρισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από άλλο φόρο.

Σταμάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για δήμευση περιουσίας της μεσαίας τάξης

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μηλιού, αλλά και τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έφεραν την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Σταμάτης με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ετοιμάζει δήμευση περιουσίας της μεσαίας τάξης.

«Ο κ Τσίπρας εξήγγειλε σήμερα πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Δεν τόλμησε όμως να αναφέρει ποια θεωρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία, ώστε να το ακούσουν με τα αυτιά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι. Το αποκάλυψε, όμως, χθες ο κ. Μηλιός» σημειώνει ο κ. Σταμάτης και προσθέτει «Για τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι αυτή που συνολικά υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Δηλαδή , αυτή που κατέχουν σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι πολίτες. Κι έχει δίκιο ο κ. Μηλιός. Γιατί έτσι, μόνον, βγαίνει ο λογαριασμός του κ. Τσίπρα. Μόνο που αυτόν τον λογαριασμό θα κληθούν να τον πληρώσουν μετά τις εκλογές οι πολίτες, αν με την ψήφο τους φέρουν στην εξουσία κ. Τσίπρα».

«Αυτοί που αφάνισαν την μεσαία τάξη κινδυνολογούν» λέει ο Τσίπρας

«Γιατί αυτό ουσιαστικά είναι δήμευση της περιουσίας της μικρομεσαίας τάξης, που ποτέ δεν ήταν συμπαθής στα αριστερίστικα κινήματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς πια δεν δικαιούται να λέει δεν ήξερα, δεν άκουσα….» κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Σαμαράς: Θα μειώσουμε ΕΝΦΙΑ και φορολογικούς συντελεστές

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά» και συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» επισημαίνει ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανίσει τη μεσαία τάξη και κάθε επιχειρηματία, ενώ, προαναγγέλλει μείωση φορολογικών συντελεστών, αλλά και ΕΝΦΙΑ.

Το πλάνο του πρωθυπουργού περιλαμβάνει μείωση φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες, επιχειρήσεις και ακίνητα περιουσία. Ειδικότερα δεσμεύεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 7% το 2015, ενώ, στα δύο επόμενα έτη ο συντελεστής θα κατέβει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα.

Σαμαράς: Δεν κάνω διάλογο με υβριστές

Επιπλέον, σημειώνει ότι ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί σταδιακά από το 25% στο 15%, ενώ, ο ανώτατος συντελεστής στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων θα υποχωρήσει στο 33%, θα καταργηθούν τεκμήρια και θα μειωθούν οι περισσότεροι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, παράλληλα, μιλώντας στα «ΝΕΑ» δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, καθώς, εκτιμά ότι θα μπερδέψει τα πράγματα γα την Ελλάδα και απορρίπτει εκ νέου την πιθανότητα ντιμπέιτ. «Δεν πρόκειται να κάνω διάλογο με υβριστές» τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «νομιμοποίηση στην αθλιότητα τους δεν δίνω».

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση με συντελεστή 60% των μη φτωχών, ο κ. Σαμαράς την χαρακτηρίζει « αφανισμό της μεσαίας τάξης και κάθε επιχειρηματία».

Τσίπρας: Κινδυνολογούν αυτοί που αφάνισαν τη μεσαία τάξη

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον πρωθυπουργό από τα Γιάννενα αναφέροντας ότι ο κ. Σαμαράς «κινδυνολογεί».

«Ο πρωθυπουργός σήμερα σε συνέντευξή του για μια ακόμη φορά κινδυνολογεί. Μας λέει ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη. Ακόμα, όμως, κι αν είχαμε τέτοια πρόθεση, δεν θα μπορούσαμε διότι δεν έχουμε να βρούμε τίποτα όρθιο για να αφανίσουμε. Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει με τις πολιτικές του ο κ. Σαμαράς και η τρόικα. Ερχόμαστε, λοιπόν, για να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη, τα χαμηλά εισοδήματα. Να στηρίξουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από το σε ποιον πολιτικό χώρο βρισκόντουσαν μέχρι χθες. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε μπροστά την Ελλάδα και θα τα καταφέρουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι το ρεύμα νίκης γίνεται ποτάμι. Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας να σταθεί όρθιος και να διεκδικήσει αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ανατραπεί. Οι αντίπαλοί μας εξαντλούνται σε όσα αποθέματα φόβου και κινδυνολογίας έχουν. Δεν μπορούν, όμως, πια να γίνουν πιστευτοί από κανέναν» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 φορολόγια ακινήτων ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ