Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης πήρε στο αυτοκίνητό του πολίτη που έκανε ότοστοπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης πήρε στο αυτοκίνητό του πολίτη που έκανε ότοστοπ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πόσο ιδιαίτερος είναι το έχει δείξει και το έχει αποδείξει πολλάκις. Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, όμως δεν σταματά να αποδεικνύει πόσο κοντά στους πολίτες είναι. Τόσο κοντά που τους παίρνει και στο αυτοκίνητο του.

Ένας άνδρας που έκανε ότοστοπ σε έναν αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Ουρουγουάη είδε να σταματάει μπροστά του το αυτοκίνητο του προέδρου της χώρας Χοσέ Μουχίκα, το περιβόητο Σκαραβέο. Στις 5 Ιανουαρίου ο Χεράλντ Ακόστα, πήγε στη δουλειά του, σε ένα εργοστάσιο στο Μόντες δελ Πλάτα, όμως του απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή δεν είχε ανανεώσει την ταυτότητά του μετά τη λήξη της. Αποφάσισε τότε να επιστρέψει στο σπίτι του κάνοντας ότοστοπ.

Κάτω από τον καυτό ήλιο «περπάτησα για λίγο, με προσπέρασαν 25-30 αυτοκίνητα αλλά κανείς δεν σταμάτησε» είπε ο Ακόστα στην εφημερίδα «Ελ Ομπσερβαδόρ».
Έπειτα, ξαφνικά, ένα φορτηγάκι με επίσημες πινακίδες, που το ακολουθούσε ένα άλλο αυτοκίνητο, σταμάτησε μπροστά του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τον ρώτησε πού πήγαινε. «Του απάντησα ότι ήθελα να πάω στο Χουάν Λακάσε και εκείνος είπε ότι μπορούσε να με πετάξει μέχρι στην Αντσορένα (σ.σ. εκεί βρίσκεται μια προεδρική κατοικία) και να ανέβω στο φορτηγάκι. Μπήκα μέσα κι αμέσως σκέφτηκα ότι κάπου την ξέρω την γυναίκα που οδηγούσε», είπε.

Η οδηγός δεν ήταν άλλη από τη Λουσία Τοπολάνσκι, τη γερουσιάστρια και σύζυγο του Μουχίκα, του προέδρου της χώρας. «Ο Πέπε καθόταν επίσης μπροστά και είχαν μαζί και το σκυλάκι τους, τη Μανουέλα», πρόσθεσε ο εργάτης. «Η διαδρομή ήταν σύντομη αλλά και οι δύο ήταν πολύ φιλικοί», σχολίασε ο Ακόστα ο οποίος έχει αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες από την αναπάντεχη συνάντησή του με τον πρόεδρο και τη σύζυγό του που έγινε για λίγο ο προσωπικός "σοφέρ" του.
Ο Μουχίκα είναι πασίγνωστος στην Ουρουγουάη για τον απλό τρόπο ζωής που ακολουθεί και για το γεγονός ότι παραβλέπει συχνά το πρωτόκολλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, που λήγει την 1η Μαρτίου, ξεχώριζε πάντα για την απλότητά του και για το γεγονός ότι συμπεριφερόταν ως απλός πολίτης, όπως τη φορά που τον εντόπισαν σε ένα κατάστημα ειδών υγιεινής να αγοράζει ένα κάθισμα τουαλέτας.

ΑΠΕ

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης πήρε στο αυτοκίνητό του πολίτη που έκανε ότοστοπ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης πήρε στο αυτοκίνητό του πολίτη που έκανε ότοστοπ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ