Ο Γιάννης Βρούτσης διόρισε υποδιοικητή στο ΙΚΑ, αλλά «ξέχασε» να ασχοληθεί με τα προγράμματα για τους ανέργους - iefimerida.gr

Ο Γιάννης Βρούτσης διόρισε υποδιοικητή στο ΙΚΑ, αλλά «ξέχασε» να ασχοληθεί με τα προγράμματα για τους ανέργους

SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αποκάλυψη ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διόρισε νέα υποδιοικητή ΙΚΑ λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία της προβαίνει ο «Ελεύθερος Τύπος» σε δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Βρούτσης διόρισε εκ νέου για τρία χρόνια στη θέση υποδιοικητή του ΙΚΑ τη νυν υποδιοικήτρια Β. Τριανταφυλλίδη, με απόφαση που υπέγραψε στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ, η θητεία της έληγε στις 21 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η άλλη θέση του υποδιοικητή που κατείχε ο Κ. Παπαθανασίου μένει κενή σχεδόν έναν μήνα μετά την αποχώρησή του για να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος με τη ΝΔ στη Φωκίδα.
Ο Ελεύθερος Τύπος σημειώνει, ακόμη, ότι υπάρχει και άλλη μια απόφαση για το διορισμό νέου Δ.Σ στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού με τριετή θητεία επίσης. Και αυτή η απόφαση βγήκε ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Εργασίας, παρά το ότι επιμελήθηκε για τους διορισμούς δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας πριν έρθει η απαγόρευση των προσλήψεων λόγω εκλογών ώστε να πιάσουν δουλειά 52.918 άνεργοι. Παράλληλα επισημαίνει ότι δεν υπέγραψει την απόφαση με τα μπόνους στους συνεπείς οφειλέτες, ούτε προωθήθηκε στα Ταμεία ο νόμος 3863/10 που προβλέπει νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων από το 2015.

«Ούτε θα πούμε για άλλη μια απόφαση που έπρεπε να βγει από το 2012 για κίνητρα προσλήψεων ανέργων με συμψηφισμό της επιδότησης που δικαιούνται οι επιχειρήσεις έναντι οφειλών τους. Πολλές επιχειρήσεις προσέλαβαν ανέργους πιστεύοντας στο μέτρο. Αλλά στη συνέχεια όταν πλήρωσαν ή πήγαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, περιμένοντας ότι θα βγει η απόφαση συμψηφισμού με την επιδότηση που δικαιούνταν από την απασχόληση των ανέργων, έμειναν στα κρύα του λουτρού! Η απόφαση αρχικά έπρεπε να βγει από τον πρώην υπουργό Γ. Κουτρουμάνη και μετέπειτα –μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012- από τον Γ. Βρούτση. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μερίμνησαν, παρότι ο νόμος (4075/12) το προβλέπει.
Δεν θα πούμε όμως κάτι για όλα αυτά. Απλώς περιγράφουμε τα γεγονότα.

Εκείνο που θα πούμε απλώς είναι ότι πρόκειται για απερχόμενο υπουργό που είχε την τύχη των Ταμείων και της απασχόλησης. Και αν κρίνει κανείς από τα ελλείμματά τους και τη μαύρη εργασία ούτε αυτά είχε χρόνο να τα λύσει… ο πολυάσχολος πρώην υπουργός» γράφει ο Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ