Τσίπρας: Οι Ευρωπαίοι πέταξαν το Grexit στα σκουπίδια - iefimerida.gr

Τσίπρας: Οι Ευρωπαίοι πέταξαν το Grexit στα σκουπίδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο ο Αλέξης Τσίπρας δέκα μέρες πριν τις εκλογές και από τη Ρόδο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι έφερε στην Αθήνα για υποστήριξη το Μαριάνο Ραχόι, «τον πρωθυπουργό των πλειστηριασμών και των εξώσεων» για να συμπληρώσει ότι είναι αυτός που «ξεσπιτώνει από τα σπίτια τους χιλιάδες Ισπανούς μεροκαματιάρηδες ανθρώπους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», απευθύνθηκε στον κ. Ραχόι λέγοντας : «Podemos. Που πάει να πει μπορούμε» και αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά που έχει το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας στην Ισπανία.

«Εστειλαν το Grexit στα σκουπίδια οι σκληροί της Ευρώπης»

Απαντώντας για πολλοστή φορά στις επιθέσεις που δέχεται η Κουμουνδούρου εκ μέρους της ΝΔ -περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη- επικαλέστηκε το Βερολίνο , σημειώνοντας ότι «Το Grexit το έστειλαν στα σκουπίδια οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. ακόμα και οι σκληροί του Βερολίνου δεν το μνημονεύουν πια. Τη φυγή των καταθέσεων την έστειλαν στα αζήτητα οι ίδιοι οι καταθέτες. Και την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος την εγγυάται πια η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Στο ίδιο πλαίσιο, εμφανίστηκε άκρως καθησυχαστικός, διαμηνύοντας ότι «Και φυσικά την εγγυάται με τον πιο απόλυτο και αποφασιστικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι εκείνοι που προπαγανδίζουν τα άδεια ΑΤΜ, επειδή είναι άδειοι από επιχειρήματα».

«Δεν θα δεχτούμε απόπειρες εκβιασμού»

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της διαπραγμάτευσης, έθεσε ως βασικό κριτήριο αυτής το καλό του ελληνικού λαού και της πατρίδας, προαναγγέλλοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα και τους θεσμούς τη μάχη», αλλά με γνώμονα την απαλλαγή της Ελλάδας από την ομηρεία του χρέους. « Εμείς δεν έχουμε σκοπό ούτε να εκβιάσουμε, ούτε να τρομοκρατήσουμε κανέναν. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση και να δεχτούμε από κανέναν, απόπειρες εκβιασμού και τρομοκράτησης», είπε εκτοξεύοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

«Τέλος στο θέμα αύξησης ΦΠΑ στα νησιά»

Τέλος, από την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «από τις 26 θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές», ενώ μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε και για την επανεξέταση του μεταφορικού κόστους των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Αλέξης Τσίπρας grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ