Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φάντασμα της ισλαμικής τρομοκρατίας πλανάται, πλέον, πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς, μετά το μακελειό και τους 20 νεκρούς στο Παρίσι, τα περιστατικά είναι συνεχόμενα σε διάφορες χώρες.

Την Πέμπτη ήρθε ακόμη μια επιχείρηση κατά τζιχαντιστών να επιβεβαιώσει τους φόβους αρκετών πως το φαινόμενο δεν μπορεί να εξαλειφθεί εύκολα και ότι η Ευρώπη θα περάσει μια περίοδο σε κατάσταση συναγερμού.

Δύο νεκροί, πυροβολισμοί και συνεχόμενες επιχειρήσεις στο Βέλγιο

Την Πέμπτη στο Βέλγιο δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε έπειτα από επιχείρηση ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες του Βελγίο στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες πως στην περιοχή υπήρχαν ύποπτοι για τρομοκρατία που μόλις είχαν επιστρέψει από τη Συρία και ότι ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στη χώρα, ενδεχομένως σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις.

Σε συνέντευξη Τύπου των Αρχών το βράδυ ανακοινώθηκε ότι από την επιχείρηση δύο τρομοκράτες έπεσαν νεκροί και ένας τραυματίστηκε, αλλά συνελήφθη. Μάλιστα, οι τρεις τρομοκράτες άνοιξαν πυρ πρώτοι με αυτόματα. Επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε τουλάχιστον άλλες τρεις περιοχές ενώ το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανέβηκε από το 2 στο 3.

Σύμφωνα με το βελγικό VTMNIEUWS η αντιτρομοκρατική επιχείρηση ήταν μέρος συντονισμένης δράσης σε 7 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Μ. Βρετανίας.

Νωρίτερα, υπήρξε και τηλεφώνημα για βόμβα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στις Βρυξέλλες, αλλά όπως ανακοινώθηκε δεν βρέθηκε κάτι και αφού εκκενώθηκε το κτίριο για να γίνουν έρευνες.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη με τις επιχειρήσεις στο Βέλγιο από την Αντιτρομοκρατική

Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Χάος στην περιοχή από πυροβολισμούς και εκρήξεις

«Είδα ένα περιπολικό να περνά από μπροστά μου και άκουσα ισχυρές εκρήξεις. Ένας άνδρας ντυμένος στα μπλε και με κουκούλα μας έσπρωξε, αρχίσαμε να τρέχουμε. Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη, ακολούθησαν ριπές και άλλες εκρήξεις», αφηγήθηκε μια γυναίκα, ενώ ένας κάτοικος της περιοχής, είπε ότι άκουγε πυρά επί ένα δεκάλεπτο.

Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

«Σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές» δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος στο AFP ενώ πηγές υποστηρίζουν ότι οι δράστες, μόλις είχαν επιστρέψει από την Συρία.

Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Νωρίτερα, οι αρχές του Βελγίου συνέλαβαν έναν άνδρα, τον οποίο θεωρούν ύποπτο ότι προμήθευσε τον οπλισμό στους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι σκοτώνοντας 17 άτομα.

Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η νέα αιματηρή αντιπαράθεση, κυκλοφόρησε στα social media βίντεο από την επιχείρηση στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ φαίνονται και φλόγες στο κτίριο όπου έγινε η επιχείρηση.

Ερευνες και στις Βρυξέλλες

Παρόμοιες επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες και στη Βιλβόρ, ενώ, η Φρανσουάζ Σεπμάν, η δήμαρχος του Μολενμπέκ-Σεν-Ζαν, είπε ότι έγιναν έρευνες στην κοινότητα της οποίας προΐσταται, στα προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Σύμφωνα με το κανάλι RTL-TVI, η αστυνομία αναζητά επίσης έναν ένοπλο που εκτόξευσε απειλές και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» στο μετρό των Βρυξελλών

Η Βερβιέ, όπως και ορισμένες συνοικίες των Βρυξελλών, θεωρούνται εστίες των ακραίων ισλαμιστών στο Βέλγιο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τους τελευταίους μήνες 6-10 νέοι έφυγαν από την πόλη αυτή με προορισμό τη Συρία.

Σοκ από βίντεο τζιχαντιστών που καλούν σε νέο μακελειό

Την ίδια στιγμή, ένα νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα, από το στρατηγείο ενημέρωσης των φανατικών ισλαμιστών στη Ράκα της Συρίας, στο οποίο οι τζιχαντιστές απειλούν με νέο αιματοκύλισμα.

«Λέω σε όλους τους Γάλλους πολίτες που πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα φτάσει στην Ευρώπη ότι με την βοήθεια του Αλλάχ, θα φτάσουμε στην Ευρώπη και θα εξαπλωθούμε σε όλη την Ευρώπη, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία την Ελβετία ακόμα και τις ΗΠΑ», αναφέρει ο πρώτος φανατικός ισλαμιστής.

Ο 2ος επόμενος ισλαμιστής είναι ακόμα πιο ακραίος και συμβουλεύει τους «δικού» που είναι στην Ευρώπη και δεν μπορούν να πάνε στο χαλιφάτο: «Λέω σε όλα τα αδέρφια μου, που δεν μπορούν να μεταναστεύσουν και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Χαλιφάτο: Προσπαθήστε να αντισταθείτε με όλη σας την δύναμη. Σκοτώστε τους, σφαγιάστε τους, βάλτε φωτιά στα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους».

Και ο τρίτος Τζιχαντιστής συνεχίζει τις απειλές : «Λέω στους αδερφούς μου. Εάν δείτε αστυνομικό, σκοτώστε τον. Σκοτώστε τους όλους. Σκοτώστε όλους τους άπιστους που βλέπετε στους δρόμους».

Κόκκινος συναγερμός σε όλη την Ευρώπη

Οι αρχές όλων των χωρών της Ευρώπης βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, ιδιαίτερα μετά από την επείγουσα κλήση της Europol πως επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα τις επόμενες ημέρες σε μια από τις μεγάλες χώρες.
Σύμφωνα με τη Europol, ως πρώτοι στόχοι θεωρούνται οι Βρετανία, Ιταλία και Ολλανδία, χώρες στις οποίες υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.

Σε επιφυλακή οι αρχές στην Ελλάδα

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και παρακολουθεί στενά κινήσεις υπόπτων για τρομοκρατία, ενώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο βρίσκονται τουλάχιστον επτά άτομα.

Σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι δεν υπάρχει πυρήνας τζιχαντιστών στη χώρα, ούτε πως η Ελλάδα είναι στόχος, ωστόσο, οι κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων παρακολουθούνται σε περίπτωση που εκείνοι έλθουν σε επαφή με άλλα άτομα ή προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα και να ταξιδέψουν αλλού στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέλγιο νεκροί αντιτρομοκρατική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ