Time: Η Ευρώπη, μετά το Παρίσι, φοβάται -Ο κίνδυνος εξάπλωσης της τρομοκρατίας - iefimerida.gr

Time: Η Ευρώπη, μετά το Παρίσι, φοβάται -Ο κίνδυνος εξάπλωσης της τρομοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα εξόχως υποβλητικό εξώφυλλο, το περιοδικό Time καταδεικνύει τους κινδύνους συνολικής ανάφλεξης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Μια συστάδα σπίρτων έχουν στοιχηθεί οριζόντια και τα πρώτα εξ αυτών έχουν πάρει φωτιά απειλώντας και τα υπόλοιπα που ακόμη παραμένουν άφλεκτα. Όπως αναφέρει το περιοδικό το πρόσφατο μακελειό στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Και αν για τα μέτρα της Ευρώπης ο θάνατος 17 αθώων ανθρώπων αποτελεί ένα ισχυρό έγκλημα, για τα «μέτρα» και τις «συνήθειες» των Ισλαμιστών ήταν μια επιχείρηση ήσσονος σημασία.

Time: Η Ευρώπη, μετά το Παρίσι, φοβάται -Ο κίνδυνος εξάπλωσης της τρομοκρατίας  | iefimerida.gr 0

Τα πάντα είναι σχετικά, ωστόσο το άρθρο αναφέρει πως για να κατανοήσουμε τα μέτρα και τα σταθμά των τρομοκρατών, στη Νιγηρία η Μπόκο Χαράμ κατακρεούργησε 2000 ανθρώπους, ενώ προσφάτως στην Υεμένη η Αλ Κάιντα σκότωσε 40 άτομα όταν εξερράγη βόμβα στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ακόμη κι έτσι, όμως, το γεγονός ότι η Ευρώπη πλέον μπήκε στο σχέδιο επιχειρήσεων των εξτρεμιστικών ομάδων των Ισλαμιστών συνιστά μέγιστο κίνδυνο. Ειδικά για χώρες όπως η Μ. Βρετανία και η Ιταλία όπου έχουν ακουστεί ότι θα είναι οι επόμενες που θα δεχθούν πλήγματα από τους τζιχαντιστές. Παράλληλα, εξαιτίας της πρόσφατης επίθεσης στο Παρίσι υπάρχει ο κίνδυνος μιας αυξημένης «Ισλαμοφοβίας» εντός των ευρωπαϊκών κοινωνιών, κάτι που προφανώς θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη συνάντηση των πολιτισμών έτσι ώστε να εξευρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Time ισλαμιστές Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ