Ποια είναι η γυναίκα που έβγαλε το σακίδιο από την πλάτη του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια είναι η γυναίκα που έβγαλε το σακίδιο από την πλάτη του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την ώρα που δημιούργησε το Ποτάμι, έβαλε στον ώμο το αγαπημένο του σακίδιο και φορώντας τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια ξεκίνησε να ταξιδεύει ανά την Ελλάδα με σκοπό να προωθήσει την καινούργια πολιτική φιλοσοφία του.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγινε γνωστός με το σακίδιο. Και παρωδήθηκε γι' αυτό. Το σακίδιο που χρόνια χρησιμοποιούσε ως δημοσιογράφος στα ρεπορτάζ του έμελλε να γίνει το «σήμα κατατεθέν» του ως πολιτικού αρχηγού. Προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς σε κάποιους άρεσε και σε άλλους όχι. Με σπορ ντύσιμο, που συνδύαζε χρωματιστές μπλούζες, φούτερ, δερμάτινο μπουφάν και ενίοτε σανδάλια, ο Σταύρος άρχισε σιγά-σιγά να ταράζει τα νερά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ωστόσο, το σακίδιο έφυγε από την πλάτη του μετά τις ευρωεκλογές. Οι πληροφορίες λένε ότι ο άνθρωπος που τον τελευταίο καιρό επηρεάζει όσο κανένας άλλος τον Σταύρο Θεοδωράκη στα θέματα της εξωτερικής του εμφάνισης είναι η αδερφή του Αλεξία Θεοδωράκη. Εκείνη του ζήτησε να αφήσει το σακίδιο και να αλλάξει look.

Ποια είναι η γυναίκα που έβγαλε το σακίδιο από την πλάτη του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ποια είναι η γυναίκα που έβγαλε το σακίδιο από την πλάτη του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ποια είναι η γυναίκα που έβγαλε το σακίδιο από την πλάτη του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η πιο έντονη αλλαγή φάνηκε κατά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, οπότε πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Το σακίδιο έδωσε τη θέση του σε έναν μεγάλο δερμάτινο χαρτοφύλακα και το φούτερ σε ένα κομψό γκρι κοστούμι.

Αγνωστη στον πολύ κόσμο, η αδελφή του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ενδυματολόγος στον χώρο του λεγόμενου ποιοτικού θεάματος. Η ταλαντούχα σκηνογράφος και ενδυματολόγος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε κλασική κιθάρα και θεωρία της μουσικής στο Απολλώνειο Ωδείο Αθηνών, και σχέδιο και ζωγραφική με τον ζωγράφο Γ. Μπουρναζάκη. Αφού ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο Μεταφραστικό Τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στη Βενετία και αποφοίτησε από το Τμήμα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο θέατρο, την όπερα, το χοροθέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Εχει συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- με τους Θοδωρή Γκόνη, Τάσο Ράντζο, Αλέξανδρο Ευκλείδη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Δημήτρη Σκλάβο, Κλεώνη Φλέσσα, Τάκη Τουλιάτο, Δημήτρη Πιατά, Αγγελική Παπαδάτου, Στάθη Λιβαθινό και Παντελή Βούλγαρη. Εχει εργαστεί για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Καβάλας, Σερρών, Αγρινίου και Κοζάνης, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Οπερα Θεσσαλονίκης και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Στον κινηματογράφο έχει εργαστεί σε ελληνικές και ξένες παραγωγές. και σε δραματοποιημένα ιστορικά ντοκιμαντέρ. Επίσης, έχει διδάξει σκηνογραφία και ενδυματολογία σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και ασχολείται επί σειρά ετών με τον εξατομικευμένο σχεδιασμό ενδυμάτων και τη διακόσμηση.

Η Αλεξία Θεοδωράκη προσφέρει τις ιδέες της σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του επικεφαλής του Ποταμιού. Οπως, για παράδειγμα, το blog του δημοσιογράφου protagon.gr, στο οποίο η Αλεξία έχει επιμεληθεί το ντύσιμο όλων των πρωταγωνιστών-συνεργατών του αδελφού της, έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα από μια κλασική θεατρική αυλαία, η οποία παραπέμπει σε... ιντερνετική παράσταση!

Ποια είναι η γυναίκα που έβγαλε το σακίδιο από την πλάτη του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ποια είναι η γυναίκα που έβγαλε το σακίδιο από την πλάτη του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ποια είναι η γυναίκα που έβγαλε το σακίδιο από την πλάτη του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλεξία Θεοδωράκη το Ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ