Νέο σοκ στη Γαλλία: Αυτοκίνητο χτύπησε αστυνομικό έξω από το Μέγαρο Ηλυσίων [εικόνα] - iefimerida.gr

Νέο σοκ στη Γαλλία: Αυτοκίνητο χτύπησε αστυνομικό έξω από το Μέγαρο Ηλυσίων [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο κεντρικό Παρίσι, όταν αυτοκίνητο μπήκε αντίθετα από την κατεύθυνση του μονόδρομου και χτύπησε γυναίκα αστυνομικό που φρουρούσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο γαλλικό κανάλι BFMTV, το αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio, χρώματος μαύρου, κινήθηκε κατευθείαν προς την αστυνομικό, ενώ και οι δύο επιβαίνοντες, οδηγός και συνοδηγός, ηλικίας 19 ετών και οι δύο, συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, πάντως, οι επιβαίνοντες τελικά ήταν τέσσερις, αλλά οι δύο νεαροί που κάθονταν στο πίσω κάθισμα τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τέσσερις νεαροί μετά το περιστατικό παράτησαν λίγα μέτρα πιο πέρα το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή. Ωστόσο, η Αστυνομία ανέκοψε την πορεία του οδηγού και του συνοδηγού, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζητούνται. Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλειμμένο από την Αστυνομία.

Η 37χρονη αστυνομικός, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένη, φορούσε τη στολή της, και σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Stephanie Weber-Boyer: «Η συνάδελφος μου είπε ότι ο οδηγός την κοίταξε στα μάτια, κι αυτό είναι κάτι που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι οδήγησε εσκεμμένα προς εκείνη. Ομως δεν μπορούμε να πούμε ότι ό,τι έγινε συνδέεται με τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας (σ.σ.: τις τρομοκρατικές επιθέσεις)».

Η εφημερίδα Le Parisien μεταδίδει πως τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του 19χρονου οδηγού ήταν λίγο παραπάνω από το επιτρεπτό όριο, ενώ η Liberation αποδίδει το γεγονός σε ατύχημα που οφείλεται στον πανικό των νεαρών και όχι σε επίθεση.

Οπως μεταδίδει το France Info, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πιστεύεται πως ήταν μέσα στο Μέγαρο την ώρα του περιστατικού. Για το ίδιο θέμα η Le Parisien μεταδίδει πως ο Ολάντ εκείνη την ώρα επέστρεφε στο Προεδρικό Μέγαρο από μια πρεμιέρα της Φιλαρμονικής και ευχήθηκε στην αστυνομικό ταχεία ανάρρωση όταν εκείνη δεχόταν τις πρώτες βοήθειες σε πυροσβεστικό όχημα, πριν τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Μάλιστα, την επισκέφθηκε και σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο.

Οσο για τους δράστες, έρχονται συνεχώς στο φως πληροφορίες για εκείνους. Μία από αυτές είναι πως κατάγονται από την ίδια πόλη με τον Αμεντί Κουλιμπαλί που σκόρπισε τον θάνατο στο εβραϊκό παντοπωλείο, τη Juvisy-sur-Orge, 18 χλμ βόρεια του Παρισιού.

Νέο σοκ στη Γαλλία: Αυτοκίνητο χτύπησε αστυνομικό έξω από το Μέγαρο Ηλυσίων [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Εικόνα από το Μέγαρο των Ηλυσίων τα ξημερώματα της Πέμπτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ