Τι σημαίνει η πτώση της τιμής του πετρελαίου -Φθηνότερο σεξ και ταξίδια, λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες - iefimerida.gr

Τι σημαίνει η πτώση της τιμής του πετρελαίου -Φθηνότερο σεξ και ταξίδια, λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πετρέλαιο αγγίζει κάθε πλευρά της ζωής μας. Ακόμη και αυτές που δεν αντιλαμβάνεται κανείς. Η πτώση στην τιμή του λοιπόν, έχει προεκτάσεις σε πολλούς τομείς. Από τα ταξίδια, μέχρι το σεξ.

Τον Ιούλιο το κόστος ενός βαρελιού πετρελαίου ήταν πάνω από 100 δολάρια. Τώρα, η τιμή έχει πέσει κάτω από τα 48 δολάρια. Και αυτό αλλάζει πολλά. Η Guardian κατέγραψε μερικά παραδείγματα.

Φθηνότερα καύσιμα για τους οδηγούς
Προφανώς δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς την πρωταρχική συνέπεια της πτώσης στην τιμή του πετρελαίου. Μόνο καλά είναι αυτά τα νέα για τους οδηγούς, καθώς βγάζουν λιγότερα από το πορτοφόλι τους κάθε φορά που επισκέπτονται βενζινάδικο.

Η Guardian όμως δίνει και μία άλλη πλευρά του νομίσματος. Με δεδομένο ότι οι οδηγοί πληρώνουν φθηνότερα τα καύσιμα, θα έχουν την ευκαιρία να καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα. Δηλαδή, θα περνούν περισσότερο χρόνο στους δρόμους, κάτι που αναπόφευκτα σημαίνει περισσότερα ατυχήματα και κατά συνέπεια, υψηλότερα ασφάλιστρα.

Περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους
Η πτώση στην τιμή των καυσίμων ενδέχεται να δελεάσει περισσότερους να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Πέφτει ο ρωσικός τουρισμός
Τα τελευταία χρόνια, οι Ρώσοι «κόντραραν» τους Κινέζους ως η κύρια πηγή εσόδων για τουριστικούς προορισμούς σε όλο το χρόνο. Ομως, μετά από την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση και την πτωτική πορεία που καταγράφει το ρούβλι, ήδη μειώνονται οι Ρώσοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου επίσης συμβάλει σε αυτό. «Η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να παρουσιάσει κάμψη σε χώρες που είναι εξαγωγείς πετρελαίου», αναφέρει ο Τζον Κέστερ, ερευνητής στον Παγκόσμιο οργανισμό τουρισμού του ΟΗΕ. Κάτι που σημαίνει ότι λιγότεροι Ρώσοι θα ταξιδεύουν, κάτι που βέβαια επηρεάζει τις χώρες που τους υποδέχονται, όπως η Ελλάδα.

Αυξάνονται τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών
Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά από το 2010 όταν η τιμή του πετρελαίου άρχισε να ανεβαίνει. Τα κέρδη περιορίστηκαν προκειμένου να μείνουν χαμηλά οι τιμές των εισιτηρίων. Τώρα είναι μία χρυσή ευκαιρία για τις εταιρείες να ισορροπήσουν τα οικονομικά τους. Το γεγονός ότι οι εταιρείες κάνουν συμβόλαια για καύσιμα μήνες πριν προκύψουν οι ανάγκες, σημαίνει ότι θα καθυστερήσει να φανεί αλλαγή στις τιμές των εισιτηρίων. Αλλά αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει χαμηλά όλη τη χρονιά, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να ταξιδεύουν φθηνότερα.

Φθηνότερες πτήσεις σε μακρινούς προορισμούς
Η ενδεχόμενη πτώση στις τιμές των εισιτηρίων θα επιτρέψουν σε περισσότερους να κάνουν ένα ταξίδι- όνειρο σε μακρινό, πιθανόν εξωτικό προορισμό. Συνήθως σε τέτοια ταξίδια το μεγαλύτερο κόστος αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια και όχι τη διαμονή στον προορισμό.

Ασφαλέστερο σεξ
Ενα απροσδόκητο όφελος στην πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι το... φθηνότερο και ασφαλέστερο σεξ. Φθηνότερο πετρέλαιο σημαίνει φθηνότερα προφυλακτικά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα συνθετικά από υλικά όπως η πολυουρεθάνη, των οποίων η τιμή καθορίζεται από εκείνη του πετρελαίου. Τα λιπαντικά επίσης ενδέχεται να γίνουν πιο φτηνά, καθώς η συγκεκριμένη αγορά κυριαρχείται από προϊόντα με πετροχημική βάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρέλαιο τιμή ταξίδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ