Το Ford που θέλει να γίνει Ferrari - iefimerida.gr

Το Ford που θέλει να γίνει Ferrari

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To GT Concept που παρουσίασε η Ford στο Ντιτρόιτ είναι χωρίς αμφιβολία το πιο εντυπωσιακό έκθεμα της έκθεσης στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, με ένα σχήμα που παραπέμπει άμεσα στο διάσημο πρόγονό του από τη δεκαετία του ’60 χωρίς όμως να είναι ρετρό. Παράλληλα το αμάξωμα του νέου σούπερ Ford που θέλει να κοιτάξει στα μάτια της απανταχού Ferrari, Lamborghini κ.λπ. είναι και βελτιστοποιημένο αεροδυναμικά.

Το Ford GT, που από το 2016 θα πωλείται κανονικά, έχει χτιστεί γύρω από ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, πάνω στο οποίο βασίζονται υπο-πλαίσια από αλουμίνιο για λόγους εξοικονόμησης βάρους, ενώ για το ίδιο λόγο τα στοιχεία του αμαξώματος είναι επίσης από ανθρακόνημα.

Κάτω από αυτά υπάρχει ένας καινούργιος V6 3.500 κυβικών της γενιάς EcoBoost, ο οποίος βασίζεται στους αγωνιστικούς κινητήρες των IMSA Daytona prototypes, αποδίδει 600 άλογα και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Το εσωτερικό του νέου Ford GT, το οποίο αποκαλύπτεται σηκώνοντας τις πόρτες του προς τα πάνω, θα έχει κάποιες πινελιές αλά Φόρμουλα 1, πλήρως ψηφιακό και προγραμματιζόμενο πίνακα οργάνων, καθώς και το πιο εξελιγμένο σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford.

Το Ford που θέλει να γίνει Ferrari | iefimerida.gr 0
Το Ford που θέλει να γίνει Ferrari | iefimerida.gr 1
Το Ford που θέλει να γίνει Ferrari | iefimerida.gr 2
Το Ford που θέλει να γίνει Ferrari | iefimerida.gr 3


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκθεση Ντιτρόιτ Ferrari Ford GT
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ