Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός - iefimerida.gr

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών.

Ο Κώστας Γερονικολός γεννήθηκε στις Ράχες Φθιώτιδας το 1947 και σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Τη δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε το 1966 σε ηλικία 19 μόλις ετών στην εφημερίδα «Ανένδοτος».

Στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «Νέα Πολιτεία», «Ημερησία», «Αθηναϊκή» και από το 1975 στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 1981 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και το 1983 ως Διευθυντής στην εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη». Το 1984 διετέλεσε εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Ρωμιοσύνη» και από το 1986 εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατικός Λόγος».

Συνταξιοδοτήθηκε ως αρχισυντάκτης του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Alpha» και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στη γενέτειρά του τις Ράχες Φθιώτιδας.

Ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα ως στέλεχος της Νεολαίας της Ενώσεως Κέντρου και μετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη και φυλακίσθηκε. Υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967-74.

Το 1966 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Γεωργίου Παπανδρέου και εν συνεχεία συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίο απέκτησαν οικογενειακή σχέση, καθώς ο Α. Παπανδρέου βάφτισε τον πρώτο του γιο, Χάρη.

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός  | iefimerida.gr 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Γερονικολού εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως ο εκλιπών υπήρξε μια δυναμική δημοσιογραφική φωνή, με πολυετή διαδρομή που τη χαρακτήριζε πάντοτε η μαχητικότητα και η σοβαρότητα.

«Ένας δημοσιογράφος που έζησε από κοντά τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα του καιρού μας, έδωσε αγώνες για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, κάποιους μάλιστα στις πιο δύσκολες στιγμές της, αφήνοντας βαθύ το αποτύπωμα του στο τοπίο του μεταπολιτευτικού Τύπου».

Στην συλλυπητήρια δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου τον χαρακτήρισε «μαχητικό δημοσιογράφο που υπερασπιζόταν με ιδιαίτερο πάθος και σθένος τις απόψεις του και τις ιδέες του».

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου τόνισε ότι «ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός υπηρέτησε το δημοσιογραφικό επάγγελμα με συνέπεια και ήθος, και από διευθυντικές θέσεις σημαντικών εφημερίδων. Από τα νεανικά του χρόνια με την πένα του συνέβαλε στους δημοκρατικούς αγώνες, ενώ ο ίδιος υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο στην ουσιαστικότερη ενημέρωση των πολιτών. Ως Υπεύθυνος Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με στόχο να αναδειχθεί το έργο της Δημοκρατικής Παράταξης, που άλλαξε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα».

Η κηδεία του Κώστα Γερονικολού θα γίνει την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ