Η γενιά των «αδικημένων» παικτών από τη λάμψη των Ρονάλντο και Μέσι - iefimerida.gr

Η γενιά των «αδικημένων» παικτών από τη λάμψη των Ρονάλντο και Μέσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι μονοπωλούν την Χρυσή Μπάλα τα τελευταία επτά χρόνια. Δίκαια ή άδικα θα το κρίνει ο καθένας μόνος του. Υπάρχει όμως μια γενιά ποδοσφαιριστών που άλλοτε αδικήθηκε κατάφορα και άλλοτε όχι τόσο. Σίγουρα πάντως κάποιοι απ' αυτούς άξιζαν τον τίτλο του καλύτερου.

Αντρέα Πίρλο
Ο άνθρωπος που ακόμη και στα 35 του χρόνια θεωρείται ο καλύτερος μέσος των τελευταίων ετών στο ποδόσφαιρο. Το πόδι του μπορεί να στείλει την μπάλα όπου αυτός επιθυμεί, έφυγε σαν τελειωμένος από την Μίλαν και αναγέννησε τη Γιουβέντους. Έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους και φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία το 2006. Μοναδική παρηγοριά ίσως, το γεγονός ότι εκείνη τη χρονιά η Χρυσή Μπάλα κατέληξε σε έναν συμπατριώτη του, τον Φάμπιο Καναβάρο.

Η γενιά των «αδικημένων» παικτών από τη λάμψη των Ρονάλντο και Μέσι | iefimerida.gr 0

Ουέσλεϊ Σνάιντερ
Το 2010 τα έκανε όλα. Το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να χαρίσει στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στη Ν.Αφρική. Όχι μόνο δεν κατέκτησε φυσικά τη Χρυσή Μπάλα αλλά δεν μπήκε καν στην τριάδα. Σε όποιο πρωτάθλημα και αν έχει αγωνιστεί έχει κατακτήσει τον τίτλο.

Η γενιά των «αδικημένων» παικτών από τη λάμψη των Ρονάλντο και Μέσι | iefimerida.gr 1

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς
Έχει αγωνιστεί σε έξι διαφορετικούς συλλόγους και έχει πανηγυρίσει 9 πρωταθλήματα. Είναι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και είναι μια κατηγορία μόνος του. Ακόμη και την εθνική Σουηδίας την βαστά στις πλάτες του όσο μπορεί. Κι όμως, το 2013 έφτασε κοντά στην πηγή αλλά τελικά αναδείχθηκε 4ος.

Η γενιά των «αδικημένων» παικτών από τη λάμψη των Ρονάλντο και Μέσι | iefimerida.gr 2

Φρανκ Ριμπερί
Στο μαγικό τρεμπλ της Μπάγερν το 2013 ήταν το Α και το Ω. Ο Γάλλος τα έκανε όλα χαρίζοντας στην Μπάγερν όλους τους τίτλους που διεκδίκησε. Έφτασε στην τριάδα όμως νικήθηκε από τις ψήφους. Σαν να μην έλειπε αυτό, λίγους μήνες μετά έχασε και το Μουντιάλ λόγω προβλήματος στη μέση.

Η γενιά των «αδικημένων» παικτών από τη λάμψη των Ρονάλντο και Μέσι | iefimerida.gr 3

Τσάβι
Ίσως ο πιο χαρισματικός μέσος της τελευταίας 10ετίας. Επτά πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, τρία Τσάμπιονς Λιγκ, δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική Ισπανίας και ένα Μουντιάλ. Κι όμως, ο Τσάβι τερμάτισε 3ος σε τρεις διαδοχικές σεζόν, πίσω από τους Μέσι και Ρονάλντο.

Η γενιά των «αδικημένων» παικτών από τη λάμψη των Ρονάλντο και Μέσι | iefimerida.gr 4

Ινιέστα
Ίσως η μεγαλύτερη αδικία απ' όλες τις παραπάνω. Ο Αντρές Ινιέστα ήταν ο άνθρωπος που έδινε το κάτι παραπάνω στις επιτυχίες της Μπαρτσελόνα κατακτώντας μαζί της τα πάντα και αυτός που χάρισε με δικό του γκολ στην Ισπανία τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κόσμου. Το 2010 έμεινε πίσω από τον Λιονέλ Μέσι, τον παίκτη που ούτε καν σκόραρε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Η γενιά των «αδικημένων» παικτών από τη λάμψη των Ρονάλντο και Μέσι | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ