Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ -Τρίτο κόμμα το Ποτάμι [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ -Τρίτο κόμμα το Ποτάμι [εικόνες]

(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα της τάξεως του 4,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση, στην οποία καταγράφεται για μία ακόμη φορά η επιθυμία της πλειοψηφίας για οικουμενική κυβέρνηση.

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31,5% στην πρόθεση ψήφου, από το 29,5% στο οποίο βρισκόταν στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ το 27% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία (από 25%).

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ -Τρίτο κόμμα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι, με 6,5%, ενισχυμένο κατά 1,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση, όπως και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή- άνοδος κατά 1%- που ακολουθούν με 6%. Το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συγκεντρώνουν το 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών το 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 1% και η ΔΗΜΑΡ 0,5%.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ -Τρίτο κόμμα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ -Τρίτο κόμμα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 35%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα (28,5%), ενώ το 35% απαντά «κανένας από τους δύο», ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζει την υψηλότερη δημοτικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς το 24,5% έχει θετική άποψη και το 1,5% πολύ θετική.




Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ -Τρίτο κόμμα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ακόμη, το 31% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. Τέλος, στο ερώτημα «τι θα σας ανησυχούσε περισσότερο για τη μελλοντική πορεία της χώρας», το 35,5% απάντησε «να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση» και το 33,5% «να κερδίσει η ΝΔ και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ -Τρίτο κόμμα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ