Στέφανι Ρος: Η πρώτη γυναίκα που κοντράρει τους μεγαλύτερους αστέρες του ποδοσφαίρου [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στέφανι Ρος: Η πρώτη γυναίκα που κοντράρει τους μεγαλύτερους αστέρες του ποδοσφαίρου [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μόλις 25 ετών, όμορφη και επιτυχημένη. Το 2014 ήταν η χρονιά της αφού η πιο «παράξενη» επιλογή της ζωής της, την έκανε πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο. Ναι, η Στέφανι Ρος πέτυχε ένα από τρια καλύτερα γκολ των τελευταίων μηνών και είναι η πρώτη γυναίκα που διεκδικεί το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας».

Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι δημοφιλές. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγαλύτερη προώθηση από τα media όμως και πάλι βρίσκεται πολύ χαμηλά. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα δέχθηκαν την απόφαση της κόρης τους δύο γονείς πριν από σχεδόν 15 χρόνια, όταν αυτή τους ανακοίνωσε «Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο».

Η Στέφανι, από τα σχολικά χρόνια δεν ήθελε να κάνει τίποτα άλλο από το να κλωτσάει μια μπάλα. Στις μικρές ηλικίες, οι μεικτές ομάδες τής έδιναν την άνεση να παίζει και να σκοράρει όμως μεγαλώνοντας έπρεπε να βρει αμιγώς γυναικείες, κάτι που την δυσκόλεψε αρκετά.

Στέφανι Ρος: Η πρώτη γυναίκα που κοντράρει τους μεγαλύτερους αστέρες του ποδοσφαίρου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ευτυχώς γι' αυτήν και το ταλέντο της, η Ιρλανδία ήταν μια από τις χώρες στις οποίες το γυναικείο ποδόσφαιρο είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα από παλιά. Έκανε το ξεπέταγμά της με τη φανέλα της Stella Maris και μόλις ενηλικιώθηκε ήρθε η πρώτη μεταγραφή. Η Dundalk της έδωσε τη δυνατότηα να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο επίπεδο, ανοίγοντάς της μάλιστα και την πόρτα της Εθνικής ομάδας.

Εκεί γνώρισε και τον έρωτα της ζωής της. Ο Ντιν Ζάμπρα είναι ο άνθρωπος που όπως λέει η ίδια την έχει στηρίξει σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις της, ακόμη και όταν προς στιγμήν σκεφτόταν να παρατήσει το ποδόσφαιρο αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που ένιωθε περιθωροποιημένη.

Όλα αυτά πριν έρθει η μετακίνηση στην Peamount United, της οποίας έγινε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος. Αγωνιζόμενη στην κορυφή της επίθεσης σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ, το οποίο θα είχε παραμείνει...μύθος αν ο προπονητής της δεν το ανέβαζε στο youtube. Ένα βίντεο, το οποίο σήμερα έχει περισσότερα από 3,5 εκ. Views και το οποίο δεν υπήρχε σε καμία κάμερα αφού οι ποδοσφαιρικοί αγώνες γυναικών δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Στέφανι Ρος: Η πρώτη γυναίκα που κοντράρει τους μεγαλύτερους αστέρες του ποδοσφαίρου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τώρα, έχει κερδίσει ήδη μια θέση στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ποτέ γυναίκα δεν είχε βρεθεί στην τελική τριάδα των διεκδικητών του βραβείου «Φέρεντς Πούσκας». Το δικό της γκολ συναγωνίζεται αυτό του Ρόμπιν Φαν Πέρσι με κεφαλιά στο Μουντιάλ απέναντι στην Ισπανία και του Χάμες Ροντρίγκες επίσης στο Μουντιάλ κόντρα στην Ουρουγουάη. Αλήθεια, εσείς ποιο θα ψηφίζατε για καλύτερο;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στεφανι ρος καλυτερο γκολ βραβείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ