Ταξίδι στα βήματα του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ - iefimerida.gr

Ταξίδι στα βήματα του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται απίστευτο αλλά ένα πρακτορείο ταξιδίων στην Κολομβία αποφάσισε να λανσάρει ένα νέο ταξιδιωτικό πακέτο με τον τίτλο «Pablo Escobar is History Tour» και η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.
Το τουριστικό γραφείο επέλεξε αυτόν τον μάλλον διφορούμενο τίτλο (γιατί μεταφράζεται και ως ο Πάμπλο Εσκομπάρ είναι παρελθόν και ως ο Πάμπλο Εσκομπάρ είναι κομμάτι της ιστορίας) καθώς δηλώνει πως σκοπεύει να ενημερώσει τους επισκέπτες της Κολομβίας για το αιματηρό παρελθόν της χώρας με τα καρτέλ της κοκαΐνης και όχι να προσποιηθεί πως δεν υπήρξε ποτέ αυτό το κομμάτι στην ιστορία της χώρας τους.
Την είδηση δημοσιεύει και η βρετανική Guardian που αναφέρει πως το ταξίδι κοστίζει 25 λίρες Αγγλίας και περιλαμβάνει μια τετράωρη ξενάγηση στην κολομβιανή πόλη Μέντελιν που ξεκινά από το σπίτι του Εσκομπάρ και καταλήγει στο νεκροταφείο και στο σημείο στο οποίο έχει ταφεί. Μάλιστα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και τον αδελφό του Εσκομπάρ τον Ρομπέρτο και να φωτογραφηθούν μαζί του, αλλά και να δουν το σημείο στο οποίο ο Πάμπλο πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς το 1993.
Οι αντιδράσεις είναι έντονες καθώς πολλοί θεωρούν πως μυθοποιούν έναν έμπορο ναρκωτικών που αιματοκύλησε την Κολομβία για δεκαετίες, βέβαια συνολικά ο τουρισμός στην Κολομβία εμφανίζει αύξηση και δυστυχώς σε μεγάλο ποσοστό αυτό οφείλεται και στην εμπορία ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ