Γαλλία: Δέκα χιλιάδες στρατιώτες θα φρουρούν ευαίσθητα σημεία σε όλη τη χώρα - iefimerida.gr

Γαλλία: Δέκα χιλιάδες στρατιώτες θα φρουρούν ευαίσθητα σημεία σε όλη τη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός εθνικής άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα κινητοποιήσει από αύριο, Τρίτη, το βράδυ 10.000 στρατιωτικούς για την ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας,
μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.


Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ «ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας», δήλωσε ο Λε Ντριάν έπειτα από μια συνεδρίαση για την εσωτερική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, επικαλούμενος "το εύρος των απειλών" που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια αληθινή εσωτερική επιχείρηση και υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιας έκτασης κινητοποίηση των δυνάμεών μας στην επικράτειά της Γαλλίας .
«Αποφασίσαμε, μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων να κινητοποιήσουμε 10.000 άνδρες που θα προστατεύουν ευαίσθητα σημεία στο σύνολο της επικράτειας από αύριο το βράδυ», συνέχισε. Σύμφωνα με τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, «η κινητοποίηση άρχισε σήμερα το πρωί και θα συνεχισθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ