Ερωτηματικά: Πώς μπόρεσαν 3 άνθρωποι να αιματοκυλίσουν το Παρίσι - iefimerida.gr

Ερωτηματικά: Πώς μπόρεσαν 3 άνθρωποι να αιματοκυλίσουν το Παρίσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν σταματήσει να παρακολουθούν τους δύο από τους εκτελεστές του Παρισιού, τα αδέλφια Κουασί, μέσα στο 2014. Θα ζητηθούν εξηγήσεις από την γαλλική κυβέρνηση για τα κενά, τα λάθη και τις παραλείψεις της υπηρεσίας παρακολουθήσεων.

Ερωτηματικά: Πώς μπόρεσαν 3 άνθρωποι να αιματοκυλίσουν το Παρίσι | iefimerida.gr 0

Τα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γαλλίας βρίσκονται σήμερα στα χείλη όλων των Γάλλων αλλά και της διεθνούς κοινότητας.
Από την πρώτη στιγμή, επισημαίνει η εφημερίδα Le Figaro, η λέξη «κενά» βρίσκεται στα χείλη όλων, μετά τις φονικές επιθέσεις που οδήγησαν στον θάνατο 17 άτομα και αιματοκύλισαν την γαλλική πρωτεύουσα. Η λέξη «κενά» διατυπώθηκε από τον ίδιο τον γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς: «Υπάρχουν κενά προφανώς. Όταν υπάρχουν 17 νεκροί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και κενά» είναι η δήλωσή του. Η γαλλική κυβέρνηση ξέρει ότι θα πρέπει να απολογηθεί, σύντομα, την ώρα που όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση για μια παρόμοια περίσταση: «Να ξέρετε ότι η επιστροφή της τρομοκρατίας είστε εσείς!».

Ο εκτελεστής του εβραϊκού παντοπωλείου Κουλιμπαλί και η καταζητούμενη ερωμένη του Μπουμεντιέν:

Ερωτηματικά: Πώς μπόρεσαν 3 άνθρωποι να αιματοκυλίσουν το Παρίσι | iefimerida.gr 1


Πράγματι, πώς μπόρεσε η κυβέρνηση να αγνοήσει την εξτρεμιστική άνοδο των αδελφών Κουασί και τον σύνδεσμο με τον Κουλιμπαλί; Αυτοί οι τρεις άνθρωπο, επί τρείς ημέρες, αιματοκύλισαν το Παρίσι, έσπειραν τον τρόμο, αποδεκάτισαν το περιοδικό Charlie Hebdo και τρομοκράτησαν την γαλλική και παγκόσμια κοινή γνώμη; Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει η εφημερίδα Le Figaro, η παρακολούθηση των εκτελεστών αδελφών Κουασί είχε σταματήσει να γίνεται από την ειδική μυστική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με τις βαριές περιπτώσεις. Η υπόθεση είχε πάει σε κατώτερο επίπεδο, είχε υποβαθμιστεί. «Μάλλον κάπου εκεί άρχισαν να χάνονται οι πληροφορίες για τους τρομοκράτες εκτελεστές» αναφέρει δικαστική πηγή στην εφημερίδα.

Ερωτηματικά: Πώς μπόρεσαν 3 άνθρωποι να αιματοκυλίσουν το Παρίσι | iefimerida.gr 2

Η εφημερίδα προσθέτει ότι η υπόθεση όχι μόνο είχε υποβαθμιστεί αλλά οι κατώτεροι υπάλληλοι που ανέλαβαν τον φάκελο δεν συνέχισαν σωστά τις έρευνες.
Είναι προφανές, σημειώνει η εφημερίδα, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες και θα πρέπει να γίνει μια εξεταστική επιτροπή για τα γεγονότα. «Αυτά τα τρία άτομα, επί τρεις ημέρες, έβαλαν φωτιά σε μια ολόκληρη χώρα ενώ ήταν μέλη σε γνωστά κυκλώματα τρομοκρατίας, τα παρακολουθούσαν, είχαν καταδίκες στην πλάτη τους και μάλιστα πάνω από μία ο καθένας. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να διαλευκανθεί» τονίζει η Le Figaro, η οποία πρόσκειται φιλικά στο κόμμα της Δεξιάς και αφήνει να εννοηθεί ότι μόλις τελειώσει το εθνικό 3ήμερο πένθος θα ζητηθεί ο λογαριασμός από τον Φρανσουά Ολάντ και την κυβέρνησή του.

Η στιγμή της διπλής επίθεσης της αστυνομίας στο τυπογραφείο και στο εβραϊκό παντοπωλείο:

Ερωτηματικά: Πώς μπόρεσαν 3 άνθρωποι να αιματοκυλίσουν το Παρίσι | iefimerida.gr 3


«Ορισμένοι δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι οι αδελφοί Κουασί δεν είχαν δώσει δικαίωμα για να συλληφθούν. Ωστόσο, η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας θεωρούσε αυτούς τους ανθρώπους επικίνδυνους και τους παρακολουθούσε για ένα διάστημα. Μάλιστα, ήταν γνωστό στις μυστικές υπηρεσίες ότι ο Djamel Beghal, φίλος των αδελφών Κουασί και του Κουλιμπαλί ήταν ο άνθρωπος που ήθελε από το 2001 να ανατινάξει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι καθώς και ένα αμερικανικό πολιτιστικό κέντρο. Ο Smaïn Ait Ali Belkacem, είναι ο άνθρωπος που οι αδελφοί Κουασί ήθελαν να βοηθήσουν να αποδράσει από την φυλακή Κλερβό της Γαλλίας το 2010 και ήταν εκείνος που έβαλε τη βόμβα στο τρένο του Ορσέ, στην καρδιά του Παρισιού το 1995, αφήνοντας πίσω του 30 τραυματίες».

Ερωτηματικά: Πώς μπόρεσαν 3 άνθρωποι να αιματοκυλίσουν το Παρίσι | iefimerida.gr 4

Δεν υπάρχουν απλά κενά, υπάρχει άβυσσος
Το απίστευτο είναι ότι οι οι φίλοι και συνεργάτες των αδελφών Κουασί και του Κουλουμπαλί είναι γνωστοί τρομοκράτες και τα ονόματά τους τα ξέρουν όλοι οι δημοσιογράφοι, οι εισαγγελείς και οι αστυνομικοί της Γαλλίας. Ακόμη κι αν ψάξει κανείς στο Google και αναζητήσει τα αρχεία, όλα τα ονόματα και τα γεγονότα βγαίνουν στην επιφάνεια.
Οι μυστικές υπηρεσίες ήξεραν μάλιστα ότι ένας από τους αδελφούς Κουασί είχε εκπαιδευτεί στην Υεμένη το 2011 σε στρατόπεδο. Τα ερωτήματα είναι βαριά, ο αριθμός των νεκρών στο Παρίσι μεγάλος και τα προβλήματα ίσως μόλις τώρα αρχίζουν.

Η Αλ-Κάιντα της Υεμένης απειλεί τη Γαλλία με νέες επιθέσεις:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ