Charlie Hebdo πάντα κατά της ακροδεξιάς -Πώς εμφάνιζε τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες] - iefimerida.gr

Charlie Hebdo πάντα κατά της ακροδεξιάς -Πώς εμφάνιζε τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν θα συμμετέχει την Κυριακή στην σιωπηλή πορεία της Γαλλίας με πολλούς ξένους ηγέτες και αυτό προκαλεί σάλο στη χώρα.


Το γεγονός αυτό μοιάζει αδιανόητο για τους δημοσιογράφους αλλά και για τους αναγνώστες του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo που από την αρχή καυτηρίασε την ακροδεξιά με τον πιο δηλητηριώδη τρόπο.Ο δημοσιογράφος του περιοδικού Laurent Léger, o οποίος γλύτωσε από θαύμα από τους εκτελεστές της Πέμπτης θυμίζει, μιλώντας στην Liberation ότι «το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν δεν υπερασπίστηκε ποτέ τις αξίες του ανθρωπισμού της ελευθερίας και της αλληληγγύης. Δεν είναι δημοκρατικό κόμμα. Πάντα ήμασταν ο στόχος τους. Για το Εθνικό Μέτωπο, το να συμμετέχει στην σιωπηλή πορεία της Κυριακής υπέρ των θυμάτων του Charlie Hebdo είναι το μεγαλύτερο παράδοξο».

(Η Μαρίν Λεπέν προσπάθησε πάντα να κρύψει ότι είναι ακροδεξιά όπως ο πατέρας της. Στο σκίτσο λέει η Μαρίν Λεπέν: "Ξυρίζω το μουστάκι μου" και εννοεί το μουστάκι του Χίτλερ, το οποίο δεν το έχει στο πρόσωπο, αλλά στα ...απόκρυφα!)

Charlie Hebdo πάντα κατά της ακροδεξιάς -Πώς εμφάνιζε τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες]  | iefimerida.gr 0


Ο αναλυτής Jean-Yves Camus, που ειδικεύεται στα θέματα της ακροδεξιάς αναφέρει ότι τα θύματα που σκοτώθηκαν μέσα στο περιοδικό την περασμένη Πέμπτη δεν θα ήθελαν το Εθνικό Μέτωπο σε μια πορεία. Ωστόσο, όπως αναφέρει, αν υπάρχουν ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου που συγκινήθηκαν από το έγκλημα των ισλαμιστών εναντίον του Charlie Hebdo δεν πρέπει να τους εμποδίσουμε να περπατήσουν μαζί μας στη σιωπηλή πορεία. Δεν πρέπει να τους θεωρήσουμε σαν λεπρούς της Δημοκρατίας».
Η δημοσιογράφος του περιοδικού Caroline Fourest είναι έξω φρενών με την Μαρίν Λεπέν και τις δηλώσεις της μετά τις εκτελέσεις των συναδέλφων της: «Οσα είπε είναι πέραν πάσης λογικής. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν να μεταφέρουν τα φέρετρα όταν ξέρουμε πόσες πρόκες προσπάθησαν να βάλουν σε αυτά τα φέρετρα όταν οι Charlie ζούσαν ακόμη» δηλώνει.

(Τίτλος: Η Μαρίν Λεπέν πιστεύει ότι είναι θύμα υποκλοπών" -Και ο πατέρας της λέει: Η Ζαν ντ Αρκ πίστευε ότι ακούει φωνές. Τώρα οι φωνές ακούνε την κόρη μου)

Charlie Hebdo πάντα κατά της ακροδεξιάς -Πώς εμφάνιζε τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες]  | iefimerida.gr 1


Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι μεγάλοι σκιτσογράφοι του περιοδικού σχεδίασαν με μαύρο χιούμορ τον ακροδεξιό Ζαν Μαρί Λεπέν και την κόρη του Μαρίν Λεπέν. Πολλές φορές με αφορμή αυτά τα σκίτσα το Εθνικό Μέτωπο έσυρε στα δικαστήρια το περιοδικό πολλές φορές. Το 1996 τα μεγάλα κεφάλια του Charlie Hebdo -Cavanna, Val, Charb και άλλοι- είχαν ετοιμάσει ένα κείμενο στο οποίο ζητούσαν «να διαλυθεί το Εθνικό Μέτωπο, αυτό το μόρφωμα που έχει σαν πολιτικό στόχο να εξαφανίσει τη Δημοκρατία». Το κείμενο αυτό είχε τότε συγκεντρώσει 17.300 υπογραφές.

(Τίτλος: Μια προεκλογική εκστρατεία που βρωμάει το στόμα της" -Η Μαρίν Λεπέν έχει καταπιεί τον ακροδεξιό πατέρα της, αφού κληρονόμησε και πήρε το κόμμα του)

Charlie Hebdo πάντα κατά της ακροδεξιάς -Πώς εμφάνιζε τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ενα σκίτσο του Charb που δολοφονήθηκε την Πέμπτη από τους εκτελεστές: Η Γαλλική Δημοκρατία δείχνει τα γυμνά οπίσθιά της που γράφουν "Οχι στο Εθνικό Μέτωπο" με αφορμή την παρουσία της Μαρίν Λεπέν στη σιωπηλή πορεία.

Υπέρτιτλος: Η παρουσία της θα ήταν αντίθετη στο πνεύμα της αξιοπρέπειας και της μετριοπάθειας που χαρακτήριζαν το Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo πάντα κατά της ακροδεξιάς -Πώς εμφάνιζε τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charlie Hebdo Ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ