ΣτΕ: Συνταγματική η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών - iefimerida.gr

ΣτΕ: Συνταγματική η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαθεσιμότητα των πρώην δημοτικών αστυνομικών δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές ούτε αντιβαίνει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση.Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίπτοντας τις προσφυγές της ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά και 461 πρώην δημοτικών αστυνομικών ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικό το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν.

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς υπενθυμίζεται ότι είτε είχαν ενταχθεί στην ελληνική αστυνομία ενώ άλλοι αποσπάστηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα στις φυλακές.

Στα πλαίσια της εφαρμογής διάφορων μνημονιακών νόμων αλλά και υπουργικών αποφάσεων καταργήθηκαν χιλιάδες οργανικές θέσεις ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δημοτικοί αστυνομικοί.

Το ΣτΕ έκρινε μεταξύ άλλων ότι ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία δεν προσκρούσει στο άρθρο 103 του συντάγματος καθώς η κατάργηση αυτή «υπαγορεύθηκε από την μεταβολή των αντιλήψεων του νομοθέτη ως προς τον τρόπο οργάνωσης της δημόσιας υπηρεσίας της οποίας οι αρμοδιότητες εντάσσονται στον πυρήνα της κρατικής λειτουργίας αλλά και από επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους λαμβανομένου υπόψιν και του ότι οι υπηρετούντες στη δημοτική αστυνομία τελούσαν υπό ιδιαίτερο καθεστώς προσλήψεων αλλά και υπό ιδιαίτερο υπηρεσιακό καθεστώς εξαιρούμενο κατ' αρχήν από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ