Απόβαση τουριστών στην Ελλάδα -Πόσο αυξήθηκαν το 2014 - iefimerida.gr

Απόβαση τουριστών στην Ελλάδα -Πόσο αυξήθηκαν το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη αύξηση σημείωσε ο τουρισμός στην Ελλάδα το 9μηνο του 2014, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Της τάξεως του 22.6% είναι η αύξηση των αφίξεων των τουριστών που παρουσίασε η χώρα μας. Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (89%), παρουσίασαν αύξηση 22,6%, ενώ από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφηκε αύξηση 23%.

Συγκεκριμένα, αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης. Σημαντική αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (99%), τη Γαλλία (26,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (14,5%), τη Ρουμανία (95,6%), τη Σερβία (28,2%), την Πολωνία (51,4%) και τη Γερμανία (7,1%). Μείωση καταγράφεται από ορισμένες μόνο χώρες της Ευρώπης, η οποία δεν είναι σημαντική. Με μεγαλύτερη μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, από τη Ρωσία (4%) και τη Σουηδία (7,4%).

Όσον αφορά την κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή για τις χώρες της Ευρώπης κατέχει η Γερμανία (10,7%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (9,5%), η Γαλλία (6,9%), η Ρωσία (6,1%) και η Βουλγαρία (5,4%). Αύξηση των αφίξεων παρατηρείται και από τις υπόλοιπες ηπείρους.

Σημαντική αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Ασία με μεγάλη συμβολή των αφίξεων από την Τουρκία (4,2%) και από την Αμερική, ειδικά από τις ΗΠΑ (2,6%). Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και τον σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις, το αεροδρόμιο των Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (13,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (11,9%) και της Ρόδου (9%). Οδικώς, οι κύριοι σταθμοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, είναι οι Εύζωνοι (10,2%) και ο Προμαχώνας (5,9%).

ΠΗΓΗ :ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αύξηση τουρίστες Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ