Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο - iefimerida.gr

Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία συνεχίζει να μετράει πληγές από τις σφαίρες των εκτελεστών του Charlie Hebdo, αφού σήμερα 20 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα στα αδέρφια Κουατσί και τους αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάνει αυτή τη στιγμή διάγγελμα προκειμένου να καθησυχάσει τους Γάλλους πολίτες.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 νεκρούς κάτι που τελικά διαψεύστηκε. Συγκεκριμένα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διαψεύδει την πληροφορία που μεταδόθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την οποία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Οι δράστες μαζί έναν όμηρο που άρπαξαν έχουν ταμπουρωθεί σε ένα τυπογραφείο στην περιοχή Dammartin και είναι περικυκλωμένοι από τους γάλλους κομμάντο. Σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές διαπραγματεύσεις προκειμένου να απελευθερωθεί ο όμηρος. Επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε «Είμαστε κοντά στον επίλογο». Εντωμεταξύ ο Φρανσουά Ολάντ στις 11:00 θα πάει στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξης της ομηρίας.

  • Σύμφωνα με πηγές της Liberation οι δύο εκτελεστές έχουν ταμπουρωθεί οπλισμένοι στην επιχείρηση CTD στην περιοχή Νταμαρτέν μαζί με τον όμηρο. Στην περίμετρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κομάντος.
  • Τρία ελικόπτερα πετούν πάνω από το κτίριο και το σαρώνουν με θερμικές κάμερες
  • H αστυνομία έδωσε εντολή στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης να εγκαταλείψουν την περιοχή, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.
  • Πολλά σχολεία στην περιοχή αναγκάστηκαν να κλείσουν. Μαθητές ανεβάζουν μηνύματα στο twitter ότι απαγορεύεται να βγουν από τις σχολικές μονάδες ενώ στους κατοίκους έχουν δοθεί οδηγίες από την αστυνομία να μην βγουν από τα σπίτια τους.
  • Αρχικά αναφέρθηκε ότι απαγορεύτηκαν οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, το οποίο βρίσκεται 15 χλμ από το σημείο που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση
  • Τελικά οι πίστες του αεροδρομίου δεν έκλεισαν, απλώς οι προσγειώσεις μεταφέρονται σε διαδρόμους που βρίσκονται πιο μακριά από το σημείο.
  • «Θα πεθάνουμε ως μάρτυρες» είπαν οι δράστες στους αστυνομικούς

Τα αδέρφια Κουατσί, νωρίτερα, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις άρπαξαν το αυτοκίνητο -ένα Peugeot 206- και έπιασαν όμηρο προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους. Οι αστυνομικοί όμως τους εντόπισαν και ξεκίνησε άγρια καταδίωξη βόρεια του Παρισιού.

Αυτό είναι το τυπογραφείο όπου ταμπουρώθηκαν οι αδελφοί Κουασί:

Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο | iefimerida.gr 0
Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο | iefimerida.gr 1
Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο | iefimerida.gr 2

Επιχείρηση αστυνομικών και ελικοπτέρων μέσα στα χωράφια, στην περιοχή, νωρίτερα:

Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο | iefimerida.gr 3
Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο | iefimerida.gr 4

Καταδίωξη σε εξέλιξη στους δρόμους έξω από το Παρίσι

Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο | iefimerida.gr 5
Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο | iefimerida.gr 6
Πανικός ξανά στη Γαλλία με τραυματίες και 1 όμηρο | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία τρομοκράτες Charlie Hebdo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ