Τατσόπουλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σαλταρισμένοι και σταλινικοί - iefimerida.gr

Τατσόπουλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σαλταρισμένοι και σταλινικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι» στον εχέφρονα ΣΥΡΙΖΑ που έχει ευρωπαϊκή προοπτική, «όχι» στον... άλλο ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει «σαλταρισμένους και σταλινικούς». Κάπως έτσι σκιαγράφησε ο υποψήφιος με το Ποτάμι, Πέτρος Τατσόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, μεγαλύτερες είναι οι διαφορές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στις τάσεις απ’ ό,τι οι άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή στο Ποτάμι. Πολύ σοβαροί άνθρωποι λένε ότι το πιο διαβολικό σενάριο για να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι το σενάριο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Και πρόσθεσε: «Ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα χρειάζεται άλλοθι για τις αποφάσεις του και δεν θα απολογείται παρά μόνο στους δικούς του, θα διαλυθεί μέσα σε 12 ώρες, γιατί είναι τόσο μεγάλες οι αντιφάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε χρειάζεται μια συμμαχική δύναμη έστω και ως άλλοθι, για να τον κρατάει. Να τον κρατάει από τους σαλταρισμένους και να τη χρησιμοποιεί απέναντι στον Λαφαζάνη και τους άλλους…».

Μάλιστα, διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα λευκής επιταγής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι όροι του Ποταμιού για κυβερνητική συνεργασία είναι συγκεκριμένοι: «Εμείς, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε ούτε συνεργασία ούτε ψήφο ανοχής με λευκή επιταγή. Υποχωρήσεις θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να κρατήσει την εξουσία. Έχουμε πει από την αρχή τους όρους. Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, δεν δεχόμαστε τους ακροδεξιούς. Και αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δεχόμαστε τους σταλινικούς και τους σαλταρισμένους. Τους αντιευρωπαϊστές. Με όλους τους ΣΥΡΙΖες, δεν συνεργαζόμαστε. Συνεργαζόμαστε με τον εχέφρονα ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι υπαρκτός».
Οσον αφορά στο αν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού θα είναι η Μιράντα Ξαφά, ο ίδιος είπε: «Δεν ξέρω αυτή την εξέλιξη. Στο Ποτάμι υπάρχουν πολλοί φιλελεύθεροι, οι οποίοι συνυπάρχουν με τους μεταρρυθμιστές της Αριστεράς», σημείωσε, ακόμη, σχολιάζοντας -μεταξύ άλλων- πως «καλύτερα, αν ισχύει, να είναι με σταυρό η κυρία Ξαφά, κατά τη γνώμη μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ