Σόρος: Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ρωσία - iefimerida.gr

Σόρος: Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ρωσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που τα βλέμματα όλης της Ευρώπης έχουν στραφεί στην Ελλάδα και τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος θεωρεί πως για άλλη μια φορά οι μεγάλοι ηγέτες της ηπείρου βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Μιλώντας στους Financial Times ο Σόρος σημειώνει πως η στρατηγική της Ευρώπης για τη Ρωσία με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα είναι ολότελα λανθασμένη και θα είναι αυτή που θα προκαλέσει την πραγματική κρίση στην Ευρωζώνη. Είναι χαρακτηριστικό πως προσδιορίζει αυτού του είδους την κρίση ως «επικίνδυνη». Το πρόβλημα κατά τον Σόρος είναι ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει την Ουκρανία «ως μια ακόμη χώρα». Επιπροσθέτως τόνισε πως οι κυρώσεις εναντίον της; Ρωσίας θα έχουν βαθύτερες επιπτώσεις από ότι υπολογίζουν οι ηγέτες της Δύσης, λόγω της κατάρρευσης των τιμών στο πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τη δική του ανάλυση οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους από τις ελληνικές εκλογές στα ανατολικά σύνορα διότι εκεί θάλλει η πραγματική κρίση για την Ευρωζώνη. «Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενισχύουν τις αποπληθωριστικές και υφεσιακές πιέσεις που υπήρχαν ήδη στην Ευρώπη αλλά πλέον αποτελούν πραγματικότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Soros, ενώ πρόσθεσε «Μια χρεοκοπία θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με έκθεση στη Ρωσία». Επίσης ο κ. Soros υπογράμμισε πως η χρηματοπιστωτική κρίση της Ρωσίας συνιστά μια στρατηγική αλλά και οικονομική απειλή για την Ευρώπη, με την πολιτική της Μόσχας να γίνεται ακόμα πιο επιθετικά εθνικιστική καθώς η οικονομία επιδεινώνεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Σόρος ΡΩΣΙΑ Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ