Δανέζικη εφημερίδα δεν φοβάται και αναδημοσιεύει τα σκίτσα του Charlie Hebdo - iefimerida.gr

Δανέζικη εφημερίδα δεν φοβάται και αναδημοσιεύει τα σκίτσα του Charlie Hebdo

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αντίθεση με τα περισσότερα Μέσα των ΗΠΑ και της Μ.Βρετανίας που αποφάσισαν να αυτολογοκριθούν και να μην αναδημοσιεύσουν τα σκίτσα του Charlie Hebdo υπό το φόβο να δεχθούν επίθεση από εξτρεμιστικές μουσουλμανικές ομάδες, μια δανέζικη εφημερίδα πήγε κόντρα στο ρεύμα.

Μια ημέρα μετά το μακελειό στο Παρίσι η έντυπη έκδοση της Berlingske, η οποία ήταν διαθέσιμη από το βράδυ της Τετάρτης στην ηλεκτρονική της μορφή, η εφημερίδα αναδημοσιεύει πολλά παλαιότερα πρωτοσέλιδα του Charlie Hebdo. Να αψηφήσει τον εξτρεμισμό αποφάσισε η δανική εφημερίδα Berlingske, η οποία, αντίθετα με άλλα ΜΜΕ, αναδημοσίευσε σκίτσα με θέματα που αφορούν το Ισλάμ από το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κάλυψης της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι με τους 12 νεκρούς.

Δανέζικη εφημερίδα δεν φοβάται και αναδημοσιεύει τα σκίτσα του Charlie Hebdo  | iefimerida.gr 0



Στη σημερινή (Πέμπτη) έντυπη έκδοση της Berlingske, η οποία ήταν διαθέσιμη χθες το βράδυ στην ηλεκτρονική της μορφή, η εφημερίδα αναδημοσιεύει πολλά παλαιότερα πρωτοσέλιδα του Charlie Hebdo, μεταξύ των οποίων ένα με τον προφήτη Μωάμεθ κι ένα άλλο σχετικό με το νόμο της σαρία. Τα σκίτσα αυτά είχαν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από πολλούς μουσουλμάνους όταν δημοσιεύτηκαν αρχικά στην Charlie Hebdo και όπως φάνηκε από τα πλάνα της χθεσινής επίθεσης στα γραφεία του περιοδικού οι δράστες φώναζαν "εκδικηθήκαμε για τον προφήτη Μωάμεθ".

Δανέζικη εφημερίδα δεν φοβάται και αναδημοσιεύει τα σκίτσα του Charlie Hebdo  | iefimerida.gr 1



Η αρχισυντάκτρια της Berlingske Λίζμπεθ Κνούτσεν δήλωσε ότι η απόφαση της εφημερίδας να αναδημοσιεύσει τα σκίτσα δεν είναι κίνηση διαμαρτυρίας. "Θα τα δημοσιεύσουμε ως απόδειξη για το τι είδος εφημερίδα ήταν αυτή που δέχτηκε αυτή τη φοβερή επίθεση", δήλωσε η Κνούτσεν στο πρακτορείο ειδήσεων BNB. Ο αρχισυντάκτης της Corriere della Sera, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ιταλίας, δήλωσε χθες ότι και η εφημερίδα του θα αναδημοσιεύσει τα σκίτσα της Charlie Hebdo.

Δανέζικη εφημερίδα δεν φοβάται και αναδημοσιεύει τα σκίτσα του Charlie Hebdo  | iefimerida.gr 2



Το 2005, όταν μία άλλη δανική εφημερίδα, η Jyllands-Posten, δημοσίευσε 12 σκίτσα διαφόρων καλλιτεχνών, τα περισσότερα εκ των οποίων απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ, προκλήθηκε κύμα διαμαρτυρίας σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς.
Ο δημοσιογραφικός οργανισμός JP/Politikens Hus, στον οποίο ανήκει η Jyllands-Posten, ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους του έπειτα από την χθεσινή επίθεση στο Παρίσι.

Δανέζικη εφημερίδα δεν φοβάται και αναδημοσιεύει τα σκίτσα του Charlie Hebdo  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charlie Hebdo Παρίσι μακελειό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ