Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κερδοσκόπων της δραχμής - iefimerida.gr

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κερδοσκόπων της δραχμής

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βαριές καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων και των κερδοσκόπων της δραχμής» εμφανίστηκε από τη Χαλκίδα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Τα συμφέροντα των βολεμένων και των κερδοσκόπων της δραχμής εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν θέλει να χαθούν τα προνόμια των βολεμένων του κρατισμού. «Θέλουν να επιστρέψουν οι Φωτόπουλοι, θέλουν να χρεοκοπήσει η χώρα για να κερδίσουν οι επιτήδειοι που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό» είπε με έμφαση.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αν εφαρμοστούν τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και την πιστωτική επέκταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συζητήσει από την αρχή όλους τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που δεν γίνεται. Κάποιοι πάνε να τινάξουν στον αέρα όλα εκείνα που πετύχαμε» ανέφερε.

Κάνοντας μνεία στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου κυριαρχεί η απαίσια λέξη Grexit». Σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Λένε τώρα ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες. Αλλά όλα όσα λένε είναι μονομερείς ενέργειες. Το να μην πληρώσεις τόκους και χρεολύσια είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Το ελληνικό χρέος και το έχουμε διαπραγματευθεί και το έχουμε κουρέψει περισσότερο από 40% χωρίς να έλθουμε σε σύγκρουση με κανέναν» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ισχυρίστηκε ότι «μία μειοψηφία έσυρε την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε η πλειοψηφία και στην συνέχεια κορόιδεψαν εκείνους με τους οποίους συμμάχησαν. Λένε ότι σχεδιάζουν να συνεργαστούν με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΚΚΕ ούτε να τους ακούσει δεν θέλει ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δύναμη που θέλει να βγάλει την χώρα από την ΕΕ».

Ο Πρωθυπουργός απάντησε στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου ότι δεν έκανε πράξη ως κυβέρνηση όσα υποσχέθηκε το 2012. «Κάναμε το πρώτο και το μεγαλύτερο, δεν άφησε αυτή η παράταξη την χώρα να κατρακυλήσει στην έξοδο από το ευρώ και την χρεοκοπία. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά τα χειρότερα τα αποφύγαμε. Το τί σημαίνει χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ δεν το είδε η χώρα. Το τί σημαίνει κλειστά ΑΤΜ και τράπεζες δεν το είδε και δεν θα το δει» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην μετανάστευση υποστήριξε ότι «μερικοί στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει μαζικά ιθαγένεια και ασφάλιση σε όλους τους μετανάστες». Εκανε μάλιστα αναφορά στην δολοφονκή τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. «Βλέπετε τί γίνεται στην Ευρώπη. Σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό με 12 νεκρούς ενώ εδώ κάποιοι προσκαλούν ξένους μετανάστες. Ο λαϊκισμός θέλει να μας γυρίσει πίσω» είπε ο Α. Σαμαράς.
Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θέλουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και ρώτησε γιατί; Για να δραπετεύουν οι φυλακισμένοι; Έχουν διακηρυγμένη θέση ότι θέλουν να διαλύσουν την Αστυνομία. Και μετά απορούν γιατί μειώνεται το μικρό προβάδισμά τους.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το Σάββατο θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό πλήρως το πρόγραμμά της ΝΔ για την οικονομία. «Ό,τι δίνουμε το δίνουμε για πάντα. Ό,τι σας υπόσχονται χωρίς να σας λένε από που θα τα βρουν ή σας κοροϊδεύουν θα σας τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ