Σκιτσογράφος Charlie Hebdo: Εγώ άνοιξα στους δολοφόνους – Απείλησαν εμένα και την κόρη μου - iefimerida.gr

Σκιτσογράφος Charlie Hebdo: Εγώ άνοιξα στους δολοφόνους – Απείλησαν εμένα και την κόρη μου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες από το λουτρό αίματος στο Charlie Hebdo, έπειτα από την επίθεση ενόπλων που κόστισε τη ζωή σε 12 άτομα.

Η Κόριν Ρέι, σκιτσογράφος της εφημερίδας, ανέφερε πως οι δράστες απείλησαν με όπλο εκείνη και την κόρη της και την ανάγκασαν να τους αφήσει να μπουν στο κτίριο. «Πυροβόλησαν τον Γουλινσκι, τον Καμπού... κράτησε περίπου 5' λεπτά. Κρύφτηκα κάτω από ένα γραφείο. Μιλούσαν άπταιστα γαλλικά. Είπαν πως είναι της Αλ Κάιντα» δήλωσε η σκιτσογράφος.

Δεκάδες μάρτυρες κάνουν λόγο για άτομα που μιλούσαν τέλεια γαλλικά και δήλωναν μέλη της Αλ Κάιντα, ενώ, οι περισσότεροι αναφέρουν ότι δεν κατάλαβαν αρχικά τι ακριβώς συνέβαινε.

Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει ότι παρατήρησε τους δράστες πάνοπλους σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, ωστόσο, θεώρησε πως ήταν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ενας άνδρας 45 ετών περιγράφει τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της επίθεσης ως εξής «Ακουσα έναν δυνατό θόρυβο, τον ήχο από τη μηχανή αυτοκινήτου που χτυπούσε πάνω σε μια κολόνα. Μέχρι να γυρίσω να δω, το αυτοκίνητο ήταν άδειο. Δεν είδα τους επιβάτες του, αλλά διέφυγαν πεζοί από ένα μικρό σοκάκι στο πλάι του δρόμου».

Η τραγική ιστορία του νεκρού αστυνομικού

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο ένας από τους δύο νεκρούς αστυνομικούς ήταν εκείνος που είχε αναλάβει την προστασία του διευθυντή της εφημερίδας, Charb, μετά τις απειλές που είχε δεχτεί εκείνος για τη ζωή του το 2013.

Σημειωτέον ότι και ο διευθυντής του Charlie Hebdo είναι νεκρός. Συγκινητικό είναι, ακόμη, το γεγονός πως το 2012, μετά από απειλές κατά της εφημερίδας ο Γάλλος σκιτσογράφος είχε δηλώσει: ,Προτιμώ να πεθάνω όρθιος, παρά να ζω στα γόνατα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ