Ενας 87χρονος σκαρφαλώνει σε βράχο 14 μέτρων σε 40 δευτερόλεπτα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ενας 87χρονος σκαρφαλώνει σε βράχο 14 μέτρων σε 40 δευτερόλεπτα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μλάντεν Τοντόροβιτς από την πόλη Βρνιάτσκα Μπάνια της Σερβίας, είναι ο γηραιότερος ορειβάτης στην Ευρώπη και σε ηλικία 87 ετών σκαρφαλώνει έναν τεχνητό βράχο, ύψους 14 μέτρων μέσα σε 40 δευτερόλεπτα.

Ενας 87χρονος σκαρφαλώνει σε βράχο 14 μέτρων σε 40 δευτερόλεπτα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Δύο χρόνια πριν, ο κ. Τοντόροβιτς είδε μια ομάδα νέων να σκαρφαλώνει έναν τεχνητό βράχο στη Βρνιάτσκα Μπάνια και αποφάσισε να ρωτήσει τον προπονητή τους, εάν μπορεί να σκαρφαλώσει και ο ίδιος.

Ενας 87χρονος σκαρφαλώνει σε βράχο 14 μέτρων σε 40 δευτερόλεπτα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Οταν είδα τους άλλους να ανεβαίνουν στο βράχο, ένιωσα ότι μπορούσα να το κάνω. Ρώτησα τον προπονητή αν μπορώ να δοκιμάσω και εγώ. Του έδωσα μια φωτογραφική μηχανή για να με φωτογραφίσει όταν φτάσω στην κορυφή».

Ενας 87χρονος σκαρφαλώνει σε βράχο 14 μέτρων σε 40 δευτερόλεπτα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Οταν ο προπονητής είδε την ευκολία με την οποία ο 85χρονος τότε ορειβάτης σκαρφάλωνε, τού πρότεινε να γίνει μέλος της ομάδας.

Ενας 87χρονος σκαρφαλώνει σε βράχο 14 μέτρων σε 40 δευτερόλεπτα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Οπως λέει ο Μλάντεν Τοντόροβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος, προ διετίας, σε διάφορους διαγωνισμούς και να κερδίζει τον έναν μετά τον άλλον, στην κατηγορία των βετεράνων, αφήνοντας πίσω του ορειβάτες ακόμη και 40 χρόνια μικρότερους από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ