Το μπρα ντε φερ ΑΕΚ-Μελισσανίδη με ΣΥΡΙΖΑ για την «Αγια-Σοφιά» - iefimerida.gr

Το μπρα ντε φερ ΑΕΚ-Μελισσανίδη με ΣΥΡΙΖΑ για την «Αγια-Σοφιά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ένταση στη Νέα Φιλαδέλφεια ανεβαίνει ολοένα και επικίνδυνα τους τελευταίους μήνες. Η Δημοτική Αρχή της πόλης δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην περιοχή της.

Με προφάσεις και δικαιολογίες στέκεται απέναντι στην Ενωση, με αποτέλεσμα ο κόσμος της ομάδας να εξοργίζεται. Αυτό που ακολουθεί είναι η οργή και τα (αδικαιολόγητα) επεισόδια σε διάφορες εκδηλώσεις, καθώς έτσι χάνει και το δίκιο του ο σύλλογος.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ βλέπουν την ομάδα από το 2004 να είναι «ξεσπιτωμένη» και την πρώτη φορά που ένας δυνατός επιχειρηματίας έχει ένα σοβαρό σχέδιο για την κατασκευή γηπέδου, να στέκεται απέναντι μια Δημοτική Αρχή. Η οποία στέκεται απέναντι (για δικούς της λόγους), αλλά δεν κάνει και μια αντιπρόταση. Για να δείξει ότι θέλει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά όχι το σχέδιο του Μελισσανίδη. Το Άλσος και η προστασία του προφανώς αποτελούν... πρόφαση για τον Αρη Βασιλόπουλο, ο οποίος έχει «γαντζωθεί» σε αυτά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μέχρι στιγμής δεν τοποθετείται επίσημα και τονίζει ότι έχει νόμο στα χέρια της και με αυτόν πορεύεται. Η αλήθεια είναι ότι μια συνάντηση του Δήμου (που έχει προσφύγει στο ΣτΕ) με την επίσημη ΑΕΚ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θα είναι χρήσιμη. Μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα μια ώρα αρχύτερα και να αποδειχθεί πολύτιμη για την πιο σημαντική υπόθεση στη νεότερη ιστορία του συλλόγου.

Η «κιτρινόμαυρη» κοινωνία ενόψει εκλογών καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθούν επίσημα και υπεύθυνα για το γήπεδο της ΑΕΚ. Τι θα κάνουν, πως θα το κάνουν, τι έχουν στο πρόγραμμα τους και πως θα το υλοποιήσουν. Αν η παράταξη είναι στην ίδια γραμμή με τον Βασιλόπουλο, η ΑΕΚ πολύ δύσκολα θα ξεμπερδέψει. Και το ξέρει πολλά καλά και η ίδια, έχοντας και την Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια με την αρνητική στάση της στην επιχορήγηση των 20 εκατ.ευρώ που είχε εγκρίνει ο Σγουρός.

Η ΑΕΚ λίγο πριν επιστρέψει στην Super League φαίνεται ότι έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας (Βασιλόπουλο) και την Περιφέρεια Αττικής (Δούρου) και το κόμμα που βρίσκεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Και ο Μελισσανίδης ως πετυχημένος εφοπλιστής καλείται να βρει στεριά μέσα από την φουρτούνα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ