Αυτός είναι ο Ελληνας που δολοφονήθηκε άγρια στο Λονδίνο -Καθηγητής στο Κολέγιο Αθηνών και διανοούμενος [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο Ελληνας που δολοφονήθηκε άγρια στο Λονδίνο -Καθηγητής στο Κολέγιο Αθηνών και διανοούμενος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 43χρονος καθηγητής Χημείας Μενέλαος (Μελ) Αλυγιζάκης είναι ο Έλληνας που βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου άγρια δολοφονημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος σε στάση λεωφορείου στο Λονδίνο, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo.

Ποιος ήταν ο Μενέλαος Αλυγιζάκης

Ο Μενέλεαος Αλυγιζάκης ήταν καθηγητής θετικών επιστημών στο Κολέγιο Αθηνών και αλλού, με πλούσιο διανοητικό έργο. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (1979-1987) και αποφοίτησε το 1995 από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική. Εργάστηκε ως καθηγητής για χρόνια, διδάσκοντας Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία και Πληροφορική σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της Αγγλίας, όπως επίσης και σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια των δύο χωρών. Στο ενεργητικό του είχε θητεία στις Ουρσουλίνες, στο Κολέγιο του Γουεστμίνστερ, στο Κολέγιο του Γουίμπλεντον, στη Σχολή Λάτιμερ και σε πολλά άλλα, με τελευταίο το Κολέγιο Αθηνών.

Επίσης, είχε διδάξει σε μουσικές σχολές του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων Τεχνολογία της Μουσικής, ενώ ο ίδιος συνέθετε μουσική. Διατηρούσε δικό του στούντιο τα τελευταία 25 χρόνια. Μιλούσε, εκτός από ελληνικά και αγγλικά, γαλλικά και βουλγαρικά, ενώ ήταν γνώστης και της νοηματικής γλώσσας. Αγαπούσε τα ταξίδια, το διάβασμα και τη γιόγκα.

Αυτός είναι ο Ελληνας που δολοφονήθηκε άγρια στο Λονδίνο -Καθηγητής στο Κολέγιο Αθηνών και διανοούμενος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σοκ και θλίψη στους μαθητές του

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη μεταξύ των μαθητών του Κολεγίου Αθηνών, οι οποίοι έσπευσαν να δημιουργήσουν σελίδα στο Facebook στη μνήμη του. Τα σχόλια είναι σπαρακτικά και όλοι τον χαρακτηρίζουν σαν έναν από τους καλύτερους καθηγητές που είχαν ποτέ.

Μία χρήστης έγραψε: «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος... Ακόμα θυμάμαι το κάθε τι που μας έλεγε... Ήταν ο καλύτερος καθηγητής που έχω δει στην ζωή μου σε είχε τον τρόπο του για όλα... Και πάντα με ένα χαμόγελο... Κρίμα, κρίμα, κρίμα που χάθηκε αυτή η ψυχή τόσο άδικα... Μακάρι να είναι καλά εκεί που είναι και να αναπαυτεί η ψυχούλα του...».

Μάλιστα, ένας χρήστης είχε σχολιάσει στο αρχικό άρθρο που είχε αναρτήσει το iefimerida.gr για την είδηση της δολοφονίας του: «Υπέροχος καθηγητής, υπέροχος άνθρωπος. Να αναπαυτεί εν ειρήνη. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν θα μπει στην τάξη την Πέμπτη... Δεν θα ξαναμπεί.... υπέροχος άνθρωπος, υπέροχος...».

Αυτός είναι ο Ελληνας που δολοφονήθηκε άγρια στο Λονδίνο -Καθηγητής στο Κολέγιο Αθηνών και διανοούμενος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο δολοφόνος τον σκότωσε έπειτα από καβγά

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης, απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες, από δικαστήριο του Λονδίνου, για τον φόνο του Έλληνα καθηγητή στον 29χρονο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον 43χρονο έπειτα από διαπληκτισμό σε μπαρ της περιοχής από όπου ο Αλυγιζάκης με την παρέα του έφυγαν λίγο αργότερα για να μην δώσουν συνέχεια στο γεγονός.

Ο Πάτεν τους ακολούθησε και σε μια στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό του Waterloo τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι. Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες ήταν ήδη πολύ αργά. Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι η αστυνομία συνέλαβε τον 29χρόνο «σε κοντινή απόσταση» από το συμβάν και ότι από τότε «κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου». Ο Πάτεν παρουσιάστηκε χθες πρώτη φορά στο δικαστήριο ενώ αύριο θα εμφανιστεί στο Ολντ Μπέιλι όπου αναμένεται να οριστούν οι λεπτομέρειες της δίκης.

Αρκετοί μάρτυρες ήδη έχουν καταθέσει στην αστυνομία αλλά παρόλα αυτά όπως δήλωσε Επιθεωρητής Γουίλ Ρέινολντς « αυτό είναι ένα πολυσύχναστο μέρος του Λονδίνου, όπου συχνάζουν εργαζόμενοι και πολλοί που βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν τη νύχτα. Θα θέλαμε να ακούσουμε από ανθρώπους που βρισκόταν στην περιοχή ή που περνούσαν απ΄ αυτήν, την ώρα του συμβάντος και μπορεί να είδαν ή να άκουσαν κάτι που θα μας βοηθήσει στις έρευνες».

Η σορός του άτυχου καθηγητή βρίσκεται στο νεκροτομείο του Γκρίνουιτς και όπως όλα δείχνουν μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

Ο Αλυγιζάκης δίδασκε φυσική, μαθηματικά, χημεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο κολέγιο Αθηνών ενώ από το 2004 ως το 2007 και από το 2009 ως το 2012 δίδαξε και σε σχολεία της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ