Το «τρίτο φύλο» στην εξουσία: Η Ινδία απέκτησε την πρώτη τρανσέξουαλ δήμαρχο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το «τρίτο φύλο» στην εξουσία: Η Ινδία απέκτησε την πρώτη τρανσέξουαλ δήμαρχο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ανεξάρτητη υποψήφια έγινε τη Δευτέρα η πρώτη τρανσέξουαλ δήμαρχος στην Ινδία, κερδίζοντας τις εκλογές με 4357 ψήφους.

Το «τρίτο φύλο» στην εξουσία: Η Ινδία απέκτησε την πρώτη τρανσέξουαλ δήμαρχο [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η Madhu Kinnar έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος της πόλης Raigarh, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και έγινε η πρώτη διεμφυλική δήμαρχος στην ιστορία της χώρας.

Το «τρίτο φύλο» στην εξουσία: Η Ινδία απέκτησε την πρώτη τρανσέξουαλ δήμαρχο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η 35χρονη Kinnar, χρηματοδότησε την καμπάνια της από τα κέρδη που έβγαζε ως τραγουδίστρια και χορεύτρια. Στον χώρο του θεάματος έμεινε μέχρι το 2014, οπότε και αποφάσισε να σταμάτησει για να κατέβει στις εκλογές. «Ήταν η υποστήριξη του κόσμου που με βοήθησε να εκλεγώ και λόγω αυτής και μόνο κατάφερα να αναδειχθώ νικήτρια», δήλωσε σε συνέντευξή της. «Οι άνθρωποι μου έδειξαν πίστη. Θεωρώ ότι αυτή η νίκη, ως αγάπη και ευλογία του κόσμου για μένα. Θα βάλω τα δυνατά μου, για να ικανοποιήσω τα όνειρά τους», συμπλήρωσε.

Το «τρίτο φύλο» στην εξουσία: Η Ινδία απέκτησε την πρώτη τρανσέξουαλ δήμαρχο [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αν και το κόμμα του αντιπάλου της ανέφερε πως αυτή δεν ήταν νίκη της Madhu Kinnar, αλλά ήττα του υποψηφίου τους Mahaveer Guruji, η νέα δήμαρχος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν.

Το «τρίτο φύλο» στην εξουσία: Η Ινδία απέκτησε την πρώτη τρανσέξουαλ δήμαρχο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Να σημειωθεί πως έναν περίπου χρόνο πριν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε την νομιμοποίηση των διεμφυλικών ως «τρίτο φύλο» και πριν από τρεις μήνες η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων προσελήφθη από τηλεοπτικό σταθμό της χώρας. Πρόκειται για μια απόφαση-ορόσημο που καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε παροχές για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ