Μητροπολίτης Άνθιμος: Μόλις εκλεγούν θα πάρουν την περιουσία της εκκλησίας - iefimerida.gr

Μητροπολίτης Άνθιμος: Μόλις εκλεγούν θα πάρουν την περιουσία της εκκλησίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κυριακάτικο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ανθιμος αναφέρθηκε στις εκλογές και έστειλε το δικό του προεκλογικό μήνυμα κατά του κόμματος που όπως είπε ο ίδιος «θα επιδιώξει να πάρει την περιουσία της εκκλησίας».

Μιλώντας στους πιστούς απηύθυνε έκκληση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε «είναι κρίμα, που σε περίοδο εκλογών, δεν ακούγεται τίποτα για την Πίστη και την Εκκλησία. Το μόνο που έχει ακουστεί, και δε θα κατονομάσω, είναι από κάποια πλευρά που ειπώθηκε πως μόλις εκλεγούμε θα πάρουμε την περιουσία της Εκκλησίας. Αυτή είναι η επιδίωξή τους; Είναι σκέψη δημιουργική για το λαό μας; Και πως θα την πάρεις; Δική σου είναι ή του πατέρα σου; Και πως θα την πάρεις αφού ήδη την έχουν πάρει όλη και δεν έχει άλλη; Θέλετε να πάρετε τις εκκλησίες μας; Δε θα το καταφέρετε ποτέ».

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη στιγμή που συμμετέχουν σε αυτήν άλλες χώρες από τα Βαλκάνια, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, αλλά και άμεσα τα Σκόπια.

«Αυτό το θέμα είναι εθνικό, υπάρξεως, ιστορίας. Είναι δυνατόν να είμαστε έξω εμείς; Να κάνουμε προσευχή ώστε να μείνουμε μαζί με τα υπόλοιπα κράτη στον ευρωπαϊκό χώρο, γιατί αλλιώς... δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να συμβεί. Θα μείνουμε στην Ευρώπη, γιατί αυτό θέλει ο λαός, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα κυβερνήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ