Η μαύρη λίστα των 151 φορέων που μπαίνουν στην εργασιακή εφεδρεία - iefimerida.gr

Η μαύρη λίστα των 151 φορέων που μπαίνουν στην εργασιακή εφεδρεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με χτεσινή εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τις διοικήσεις 151 ΔΕΚΟ και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα να ετοιμάσουν και να αποστείλουν εντός δύο εβδομάδων λίστες με υπαλλήλους, που θα τεθούν άμεσα σε εφεδρεία, και θα ανέρχονται στο 10% του συνόλου των εργαζομένων κάθε φορέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, «προτεραιότητα» στην... εργασιακή εφεδρεία θα έχουν όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία ή έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.

Στη συνέχεια, οι επόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα χαρακτηριστούν «πλεονάζον προσωπικό» θα είναι κατά προτεραιότητα εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κτλ.

Το σημαντικό είναι ότι αφού τελειώσει η πρώτη φάση, με το 10% των υπαλλήλων να έχουν μπει ήδη σε εφεδρεία, σε όσους οργανισμούς συνεχίζουν να απασχολούν περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Δείτε τη μαύρη λίστα των ΔΕΚΟ και οργανισμών εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ