Πώς υποδέχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου - iefimerida.gr

Πώς υποδέχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

(EUROKINISSI/ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και η επίσημη παρουσίασή του στην Πειραιώς σήμερα το απόγευμα, -την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίγει «πανηγυρικά» τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwo Do- αποτέλεσε ένα από πολλά θέματα που συζητήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, προκαλώντας έκπληξη παρά ανησυχία.



Οι εκτιμήσεις μεταξύ των στελεχών για την επίδραση που μπορεί αυτό να έχει στους ψηφοφόρους είναι "κοινός τόπος", και η πεποίθηση της ηγετικής ομάδας αλλά και της Αριστερής Πλατφόρμας συνοψίζεται στο ότι «δεν πρόκειται να ανακόψει τη δυναμική» και να αποσπάσει ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, οι καλά γνωρίζοντες τις δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για απώλειες όχι μεγαλύτερες του 1%,-και αναφέρονται σε μία δεξαμενή ψηφοφόρων που μόνο λόγω ιστορικών δεσμών με το όνομα Παπανδρέου μπορεί να στραφεί εκεί- ενώ επιμένουν ότι «οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετοι στα μνημόνια και στις πολιτικές του ΓΑΠ».

«Υποτιμούν τον ελληνικό λαό και τους παλιούς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ όσοι θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου επειδή σιώπησε δυο χρόνια τώρα, αλλά δεν σιώπησε δια της ψήφου του διότι ψήφισε όλα τα μνημονιακά μέτρα και δεν διαφοροποιήθηκε, μπορούν να θεωρήσουν ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει τις βαρύτατες και προσωπικές ευθύνες που έχει για το γεγονός ότι βρεθήκαμε κάτω από αυτό το άγριο καθεστώς της τρόικας», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ fm.

Ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο MEGA: «Δεν θα χάσουμε ούτε μια ψήφο από τον άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια».

Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα, αποκλείουν κάθε πιθανότητα μιας μελλοντικής συνεργασίας υπογραμμίζοντας ότι δεν διαφέρει σε τίποτα με το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τέλος, είναι αρκετοί αυτοί που εκφράζουν την άποψη πως όταν έρθει η ώρα της κάλπης ίσως οδηγηθούν και τα δύο κόμματα (του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και το ΠΑΣΟΚ) εκτός Βουλής, όπερ και θα σημαίνει ότι θα ευνοηθεί το πρώτο κόμμα στην κατανομή εδρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ