Ο «πόνος του χωρισμού» υπάρχει -Τι συμβαίνει στο σώμα μετά από το τέλος μίας σχέσης - iefimerida.gr

Ο «πόνος του χωρισμού» υπάρχει -Τι συμβαίνει στο σώμα μετά από το τέλος μίας σχέσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πόνος είναι αβάσταχτος, αλλά τελικά και πραγματικός. Οσοι χωρίζουν και δηλώνουν πως νιώθουν ένα σφίξιμο στην καρδιά, δεν είναι υπερβολικοί. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το τέλος μίας σχέσης προκαλεί πραγματικό σοκ στον οργανισμό.

Πόνος στο στήθος, κίνδυνος καρδιακής προσβολής, δυσκολίες στην κίνηση, κατάθλιψη... όλα αυτά είναι οι τρόποι που το ανθρώπινο σώμα χειρίζεται την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Στερητικό σύνδρομο
Λένε ότι η αγάπη είναι «ναρκωτικό» και φαίνεται πως αυτό έχει μία δόση αλήθειας, αφού οι άνθρωποι παρουσιάζουν στερητικό σύνδρομο όταν χωρίζουν. Η επιθυμία τους να δουν τον πρώην θυμίζει τη λαχτάρα των εθισμένων σε ναρκωτικά για μία δόση, καθώς σύμφωνα με έρευνες, η αγωνία που ζει κάποιος κατά το χωρισμό ενεργοποιεί τα ίδια τμήματα του εγκεφάλου που «φωτίζονται» κατά τον εθισμό.

Κατάθλιψη, άγχος, δυσκολία στον ύπνο
Μετά από ένα χωρισμό, υπάρχει ο κίνδυνος κατάθλιψης και άγχους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Σύμφωνα με επιστήμονες, ο άνθρωπος είναι «προγραμματισμένος» να υποφέρει όταν χάνει την ανθρώπινη επαφή, ενώ αναφέρουν ότι όσοι χωρίζουν βιώνουν μία απώλεια αντίστοιχη με εκείνη του θανάτου ενός αγαπημένου, περνώντας από τα στάδια του σοκ, της άρνησης, του θρήνου, του θυμού, του φόβου για το μέλλον, της κατάθλιψης και τελικά της αποδοχής.

Πόνος στο στήθος
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η θλίψη για την απόρριψη και το χωρισμό μοιάζει πραγματικά με σωματικό πόνο και συγκεκριμένα με εκείνον από μία μπουνιά.

Καρδιακή προσβολή
Σύμφωνα με καρδιολόγους, δύο εβδομάδες μετά από το χωρισμό υπάρχει υψηλός κίνδυνος για καρδιακή προσβολή, καθώς το σώμα «πλημμυρίζει» με τις ορμόνες του στρες, την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα, ενώ παρατηρούνται και αρρυθμίες.

Ασχημο δέρμα
Οι ορμόνες του στρες «φαίνονται» και στο δέρμα. Ψωρίαση, έκζεμα, αλωπεκίαση, ακόμη και η ακμή είναι προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος μετά από το τέλος μίας σχέσης.

Δυσκολία στο περπάτημα
Οσοι έχουν βγει από ένα διαζύγιο έχουν κατά 23% περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν κινητικά προβλήματα, όπως δυσκολία να ανέβουν σκάλες ή να περπατήσουν μικρές αποστάσεις.

Απώλεια όρεξης, αύξηση βάρους, προβλήματα πέψης
Εκείνοι που χωρίζουν συνήθως παρουσιάζουν μειωμένη όρεξη για φαγητό τις πρώτες εβδομάδες. Επειδή είναι πολύ πιεσμένοι, ο υποθάλαμος του εγκεφάλου παράγει μία ορμόνη που περιορίζει την όρεξη. Ομως, μακροπρόθεσμα, ο χωρισμός οδηγεί σε αύξηση βάρους, γιατί μετά από το τέλος μίας σχέσης, οι περισσότεροι δυσκολεύονται να κοιμηθούν, γυμνάζονται λιγότερο και πίνουν περισσότερο αλκοόλ.

Πρησμένα μάτια
Ο χωρισμός φέρνει δάκρυα και εκείνα με τη σειρά τους όταν... στεγνώσουν αφήνουν πίσω τους πρησμένα μάτια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις πόνος χωρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ