Δημοσκόπηση Interview: Στο 2,3% η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Interview: Στο 2,3% η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στο 2,3%, δείχνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνας TV.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,4% έναντι 25,1% της ΝΔ, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5%, όσο το ΠΟΤΑΜΙ και η Χ.Α., το ΠΑΣΟΚ 4,9%, οι ΑΝ.ΕΛ. 2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. 0,7%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 49% των ερωτηθέντων επιρρίπτουν ευθύνες στην αντιπολίτευση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και 60% υποστηρίζουν ότι οι εκλογές θα βλάψουν την οικονομία της χώρας.

Σε ποσοστό 62% οι ερωτηθέντες θεωρούν «μη ρεαλιστική» τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τέλος της λιτότητας και των μνημονίων, σε αντίθεση με 23% που εκτιμούν το αντίθετο. Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα.

Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά, το διήμερο 30-31/12/2014, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ