H γυναίκα που εκθρόνισε την Οπρα -Η πρώην γραμματέας που έγινε η πιο πλούσια μαύρη στον κόσμο - iefimerida.gr

H γυναίκα που εκθρόνισε την Οπρα -Η πρώην γραμματέας που έγινε η πιο πλούσια μαύρη στον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριακόσια εκατομμύρια δολάρια ανάγκασαν την Οπρα Γουίνφρεϊ να κατέβει από το «θρόνο» της και να υποκλιθεί. Η παρουσιάστρια δεν είναι πλέον η πλουσιότερη μαύρη γυναίκα στον κόσμο. Ο τίτλος ανήκει πια στην Φολορούνσο Αλακίγια.

Η Νιγηριανή είναι «βαρόνη» του πετρελαίου και fashionista και η αξία της εκτιμάται σε τουλάχιστον 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 300 περισσότερα από ότι η Οπρα Γουίνφρεϊ, σύμφωνα με το Ventures Africa.

Η 62χρονη ξεκίνησε την καριέρα της σαν γραμματέας σε τράπεζα στη Νιγηρία, αλλά στις αρχές του '80 έφυγε για την Αγγλία, όπου σπούδασε σχέδιο μόδας. Επέστρεψε στην πατρίδα της για να δημιουργήσει την πολυτελή εταιρεία Supreme Stitches.

Παρότι έγινε πλούσια από αυτή, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από άδεια εξόρυξης πετρελαίου που πήρε η εταιρεία της, Famfa Ltd., το 1993. Η οικογένειά της διατηρεί το 60% της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το Ventures Africa, η περιουσία της περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια και ένα ιδιωτικό τζετ αξίας 46 εκατομμυρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ