«Ο Τζίγγερ διέλυσε την πολυμετοχικότητα και κατέστρεψε το ρόστερ» - iefimerida.gr

«Ο Τζίγγερ διέλυσε την πολυμετοχικότητα και κατέστρεψε το ρόστερ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη εξαπέλυσε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ παρουσίασε και το πλάνο του για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό. Αναφερόμενος στην αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, υποστήριξε πως η οικογένεια αποχώρησε από την ομάδα όταν παρέδωσε την ευθύνη στη νέα γενιά και συγκεκριμένα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος κατάφερε να διαλύσει τόσο την πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού, όσο και το ρόστερ της ομάδας.

Συνεχίζοντας ο κ.Βγενόπουλος υποστήριξε πως με τον πρώην ισχυρό άντρα του τριφυλλιού είχαν κάνει τρεις συμφωνίες, αλλά και τις τρεις ο κ.Βαρδινογιάννης της αθέτησε. Η πρώτη ήταν το 2008 με την πολυμετοχικότητα, η οποία δεν απέτυχε, αλλά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προσπάθησε να την διαλύσει. «Ο κ. Βαρδινογιάννης πρότεινε πρόεδρο τον δικό του φίλο, κ. Πατέρα, τον οποίο δέχθηκα αν και δεν τον ήξερα. Αποδέχθηκα και τον κ. Αντωνίου. Ήταν δικές του επιλογές. Τίμησα τη συμφωνία μας, στηρίζοντας τις επιλογές. Η συμφωνία του περί μη επέμβασης δεν τηρήθηκε από την πρώτη στιγμή. Η πρώτη περίπτωση είναι η μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου. Τον ήθελε ο Πατέρας, τον ήθελα εγώ, αλλά έβαλε βέτο λόγω της δικαστικής διαμάχης που είχε με τον ποδοσφαιριστή. Δεν αντέδρασα. Αν είχαμε πάρει τον Κυργιάκο και όχι τον Μελίσση ίσως να πέρναμε το πρωτάθλημα από τον πρώτο χρόνο.»

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ.Βγενόπουλος συνέχισε να κατηγορεί τον Γιάννη Βαρδινογιάννη πως έβαλε μέσα την ΠΑΕ με τη ΓΗΠΕΛ και τις λανθασμένες μεταγραφές, αλλά το χειρότερο από όλα είναι η επικοινωνία δηλητήριο που έχουν δημιουργήσει αρρώστια και διχόνια. Μάλιστα ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως δεν αναφέρεται συνολικά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά στον Τζίγγερ. «Εξαιρώ οικογένεια Βαρδινογιάννη, την οποία τιμώ, και στον Τζίγγερ του λέω πως έχει το 54% και αν θες να φύγεις χρωστώντας λεφτά, οδηγόντας την ομάδα σε πρωτοδικείο, σε πτώχευση και σε εμφύλιο, ο Παναθηναϊκός δεν σε έχει ανάγκη. Η ιστορία θα γράψει όχι μόνο ποιός ήσουν αλλά και ποιος έφυγε. Η οικογένειά του έχει προσφέρει, αλλά όχι ο ίδιος. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για τον πατέρα του. Ο Παναθηναϊκός την έχει πατήσει από διαδόχους. Διάλεξε λοιπόν Γιάννη πως θες να φύγεις και φύγε.»

Το μέλλον του Παναθηναϊκού

Αναφερόμενος ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο μέλλον της ομάδας του Παναθηναϊκού δήλωσε παρών. «Δεν είμαι τόσο δυνατός, όπως το 2008. Όλοι περνάμε κρίση. Αλλά είμαι εδώ και δεν εγκαταλείπω. Παλεύω και ακόμα και η ήττα δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να χάνεις χωρίς να κατεβαίνεις στο γήπεδο ή να μπαίνεις και να μην προσπαθείς. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει από κρίσεις, αλλά δεν καταστρέφεται. Εγώ δεν είμαι τόσο δυνατός, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ.»

Μοναδική λύση η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στη συνέχεια ο κ.Βγενόπουλος ανέπτυξε τη σκέψη του για το πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στην ομάδα του Παναθηναϊκού. «Έστειλα το πρωί ένα εξώδικο, μίλησα με τον κ. Γόντικα, τους ζητώ άμεσα έκταση ΓΣ μετόχων για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ., με 0,33 ευρώ ανά μετοχή. Στα 7,8 εκατ. ευρώ η αξία πρό αύξησης. Η αύξηση που έγινε πρόσφατα και απέτυχε. Τώρα όποιος δεν ακολουθήσει, θα μειωθεί το ποσοστό του και θα χάσει το 60% των μετοχών του. Ακολουθώ αυτή τη διαδικασία γιατί η αγάπη μου έχει όρια. Δεν θα πήγαινα να μιλήσω με τον δικηγόρο του κ, Βαρδινογιάννη όπου έχει παρκάρει τις αδέσποτες μετοχές του και δεν θέλω τίποτα δωρεάν.

Πολύ λογική η τιμή αύξησης και θα πρέπει να την καλύψουμε και να μειωθεί το ποσοστό του κ. Βαρδινογιάννη για να αποχωρήσει και να αναλάβουμε την τύχη του ΠΑΟ οι καινούριοι μέτοχοι. Πρέπει να αποδεχθεί την αύξηση, να πάρει την πρωτοβουλία να διαλυθεί το συμφωνητικό γιατί οι δεσμεύσεις που έχει μέσα, με 20 μέλη στο ΔΣ που καταντάει τσίρκο. Και επίσης να υπάρξει νέο συμφωνητικό που θα λέει πως οι μετοχές του δεν θα ψηφίζουν μέχρι να μηδενιστεί. Δεν θα υπάρχει καμία λύση αν έχει έστω και μία ψήφο.

Όσα έχει κάνει δύο χρόνια χάρισμά του. Δεν θα του ζητήσω ευθύνες για τον Γκοβού και τη φετινή χρονιά, αλλά δεν θα πάρει το καπέλο του και να φύγει αν δεν κλείσει το θέμα της ΓΗΠΕΛ. Δέχεται την αύξηση; Δέχεται να καταλυθεί το συμφωνητικό; Δέχεται να μην ψηφίζει; Δέχεται να αναλάβει την ευθύνη για το γήπεδο. Αν δέχεται, προχωράμε.

Προφανώς θα συμμετάσχω εγώ. Το ποσό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Είμαι εδώ και θα κάνω το καλύτερο δυνατόν. Δεν δεσμεύομαι. Εκτός αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο. Καλώ σε συσπείρωση την πλουτοκρατία του Παναθηναϊκού που έρχεται στο γήπεδο και κάνει μόνο κριτική. Αν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ας μην μιλάνε τουλάχιστον.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ