Σήμα κινδύνου από πλοίο με 700 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας - iefimerida.gr

Σήμα κινδύνου από πλοίο με 700 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic στην Αδριατική, ακόμη ένα πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, το πλοίο μεταφέρει παράτυπους μετανάστες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως πάνω του υπάρχουν και ένοπλοι. Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, ένας μετανάστης κάλεσε από το κινητό του το ευρωπαϊκό νούμερο 112 και κάλεσε σε βοήθεια.

Λίγο πριν τις 15:00 πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού έλαβαν το πράσινο φως για να αναχωρήσουν με δύο σκάφη από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου. Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο επιβαίνουν 700 άτομα. Αυτή την ώρα ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να οργανώσει την επιχείρηση αρωγής βοήθειας από παραπλέοντα σκάφη. Τα Super Puma που επιχειρούσαν στην περιοχή που πλέει το Norman Atlantic κινούνται αυτή την ώρα προς το στίγμα του πλοίου στα διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη, πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό, που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία, ωστόσο ο προορισμός που είχε δηλώσει ήταν η Ριέκα της Κροατίας. Ωστόσο φαίνεται πως μόλις έγινε γνωστό ότι έστειλε σήμα SOS το πλοίο άλλαξε πορεία σύμφωνα με το ίχνος του στο marinetraffic. Το πλοίο είναι μήκους 80 μέτρων και κανείς για την ώρα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS.

Στο σημείο σπεύδει η φρεγάτα «Ναβαρίνο» του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα προκειμένου να ελέγξουν και από αέρος την κατάσταση.

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό πως πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχώρησαν, με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου.

Βίντεο και φωτογραφίες του φορτηγού πλοίου Blue Sky

Σήμα κινδύνου από πλοίο με 700 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας  | iefimerida.gr 0
Σήμα κινδύνου από πλοίο με 700 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας  | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: marinetraffic

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλοίο σήμα κινδύνου Blue Sky
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ