Ανοίγει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 53.000 θέσεις - iefimerida.gr

Ανοίγει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 53.000 θέσεις

Φωτογραφία: (EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εφαρμογή θα τεθεί το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ πάρα το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο που ισχύει με την προκήρυξη των εκλογών.

Ειδικότερα οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας που είναι χρηματοδοτούμενες από το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις της προεκλογικής περιόδου (τουλάχιστον μέχρι και την τελευταία εκλογική αναμέτρηση). Το χρονοδιάγραμμα που έχει κοινοποιήσει ο ΟΑΕΔ, θέλει στα μέσα του Ιανουαρίου να ανοίξει η ηλεκτρονική αίτηση του Οργανισμού για την υποβολή από τους ανέργους για τις 52.818 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες και υπουργεία.

Το ΑΣΕΠ αναμένεται να δώσει την απαιτούμενη έγκριση έως το τέλος του έτους και στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει τις ακριβείς θέσεις ανά ειδικότητα και τους τομείς του δημόσιου που πρόκειται να απορροφηθούν. Στόχος είναι το πρώτο 20αήμερο του Ιανουαρίου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και θα ακολουθήσει η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων και η υποβολή ενστάσεων, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή. Στη συνέχεια θα γίνει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων και έως 15 μέρες μετά πρέπει οι ωφελούμενοι να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις εργασίας, ανά φορέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΑΕΔ, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί, νωρίτερα από το β'15νθήμερο του Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι όσοι άνεργοι επιλεχθούν να στελεχώσουν υπηρεσίες καθαριότητας θα λάβουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για τις υπηρεσίες τους. Οι θέσεις κατανέμονται σε 126 ειδικότητες από όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων και θα έχουν προβάδισμα στην επιλογή οι μακροχρόνια άνεργοι, τα μέλη οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ οι οποίοι και θα καλύψουν 12.800 θέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ΟΑΕΔ προσλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ