Bloomberg: Οι εκλογές θα είναι μια μάχη ανάμεσα στο Grexit και το θυμό της λιτότητας - iefimerida.gr

Bloomberg: Οι εκλογές θα είναι μια μάχη ανάμεσα στο Grexit και το θυμό της λιτότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θέτουν πλέον νέα δεδομένα για όλους. Για τα ελληνικά κόμματα, τους ψηφοφόρους, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους. Όσο για τα χρηματιστήρια (το ελληνικό, αλλά και τα διεθνή) η πρώτη αντίδραση ήταν άκρως οδυνηρή.

Όλα αυτά τα σημειώνει το Bloomberg σε μια άμεση ανάλυση για την επόμενη ημέρα, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να εκλέξει τον Σταύρο Δήμα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ώρα που οι βουλευτές βρίσκονταν στη βουλή για να ψηφίσουν, το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραφε σημαντικότατες απώλειες, σημειώνει το πρακτορείο, ενώ οι μνήμες από την κρίση του 2012 επανέρχονται στο μυαλό όλων.

Το διακύβευμα ή, άλλως πως, το δίλημμα στις προσεχείς εκλογές θα είναι κατά τον καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεώργιο Παγουλάτο, «μια μάχη ανάμεσα στο Grexit και το θυμό που προκλήθηκε από τη λιτότητα. Η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στο ρίσκο που θα προκύψει αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί νικητής των εκλογών. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να προσφέρει βιώσιμη εναλλακτική λύση, δίχως να κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη».

Από την μεριά του ο Νικόλας Οικονομίδης, καθηγητής του Stern Business School του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σημειώνει: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ένα είδος εκβιασμού προς την ΕΕ με το να λέει πως δεν θα αποπληρώσει το χρέος της χώρας προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον κάνει λόγο για σημαντικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και πρόσληψη δημόσιων υπαλλήλων. Κανένα από όλα αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ grexit λιτότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ