Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia από τη Μαλαισία που μετέφερε 162 επιβάτες και πλήρωμα και εξαφανίστηκε πριν από 24 ώρες από τα ραντάρ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των πιλότων να αλλάξουν πορεία στην πτήση του αεροπλάνου για να αποφύγουν μια καταιγίδα, πιστεύεται ότι συνετρίβη στη θάλασσα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ινδονησίας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

«Με βάση την εκτίμηση της ομάδας που συντονίζει την έρευνα (το αεροσκάφος) βρίσκεται μέσα στο νερό» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης στο πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας. Ο ίδιος όμως απέφυγε να πει μια πιθανή τοποθεσία συντριβής του αεροπλάνου.

«Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας και τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο τόπος της συντριβής είναι στη θάλασσα, η υπόθεση που διαμορφώνεται είναι ότι το αεροσκάφος βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Είναι μία προσωρινή εκτίμηση η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας» δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Σοελίστιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι αρχές της Ινδονησίας ερευνούν στη Θάλασσα της Ιάβας από τα ξημερώματα σήμερα για να εντοπίσουν το Airbus A320 της AirAsia που εξαφανίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς την Σιγκαπούρη.

Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η Κίνα προσφέρθηκε να στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμει στην αναζήτηση του αεροσκάφους της AirAsia που εξαφανίσθηκε χθες κατά την πτήση του από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η κινεζική πλευρά έχει ήδη διαβιβάσει στην Ινδονησία την πρόθεσή της να στείλει επειγόντως αεροσκάφος και πλοία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, και θα προσφέρει και άλλου είδους βοήθεια, ανάλογα με τις ανάγκες της Ινδονησίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας Μπαμπάνγκ Σοελίστιο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Ινδονησία δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα, όπως υποβρύχια, για να ανασύρει ένας αεροσκάφος από τον βυθό της θάλασσας, αλλά θα ζητήσει τη βοήθεια άλλων κρατών εάν παραστεί ανάγκη.

Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Δεδομένων των ελλείψεών μας στην τεχνολογία, έχω εργασθεί σε συντονισμό με τον υπουργό Εξωτερικών για να μπορέσουμε να δανεισθούμε (μέσα) από άλλες χώρες που έχουν προτείνει βοήθεια. Πρόκειται για τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

Η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμουν την Ινδονησία στις επιχειρήσεις έρευνας. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης δηλώσει έτοιμες για να βοηθήσουν.

Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Το Airbus A320-200 της AirAsia, εταιρείας χαμηλού κόστους, εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, χωρίς να αφήσει ίχνη, ενώ επικρατούσαν δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες.

Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Νέα εξέλιξη για το εξαφανισμένο Airbus της AirAsia: Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ