Φωτόπουλος: Η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός - iefimerida.gr

Φωτόπουλος: Η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αφού χτίστηκε για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό και όχι να τον εκβιάζει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να εισπράξει ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος, προσθέτοντας ότι «διαφορετικά θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος».

«Βάζουν τη ΔΕΗ απέναντι στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σχολιάζοντας το νέο μέτρο ανακοίνωσε ότι «το νέο τέλος στην ακίνητη ιδιοκτησία είναι το πραγματικό 'τέλος' της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, της οικοδομής και της οικονομίας μας, ενώ αποτελεί απλώς την κορυφή της πυραμίδας των δημευτικού πλέον χαρακτήρα επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία στην ακίνητη ιδιοκτησία».

Υπενθυμίζεται ότι το τέλος, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 0,5 και 10 ευρώ/τετραγωνικό, ανάλογα με την περιοχή, θα ισχύσει συνολικά για δύο χρόνια. Για την τρέχουσα χρονιά θα εισπραχθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ του χρόνου θα πληρωθεί σε δόσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ