Φλωρίδης - Διαμαντοπούλου κινούνται για νέο κόμμα: Ζητούν εκπροσώπηση των μεταρρυθμιστών - iefimerida.gr

Φλωρίδης - Διαμαντοπούλου κινούνται για νέο κόμμα: Ζητούν εκπροσώπηση των μεταρρυθμιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας νέος παράγοντας φαίνεται ότι εισέρχεται στο εξαιρετικά ρευστό πολιτικό σκηνικό, καθώς οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, προεξαρχόντων των πρώην υπουργών Αννας Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη εργάζονται στην κατεύθυνση της συγκρότησης πολιτικού φορέα.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, έχει συνυπογράψει σχετικό κείμενο με την Α. Διαμαντοπούλου προ ημερών με το οποίο ζητούσαν την δημιουργία «Δημοκρατικού Μεταρρυθμιστικού Πόλου που σήμερα δεν υπάρχει».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Action 24) ο κ. Φλωρίδης τόνισε: «Μας ενδιαφέρει ο συντονισμός και η σύμπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Αυτός ο χώρος πρέπει να καλυφθεί, αυτός ο κόσμος που αγωνιά για την Ελλάδα, πρέπει να εκπροσωπηθεί.

Αυτό σημαίνει οπωσδήποτε πολιτικός φορέας» επεσήμανε. Ερωτηθείς αν προλαβαίνουν τις προθεσμίες για τυχόν πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Γνωρίζω τις προθεσμίες και τις δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι αυτό το πράγμα μπορεί να καταλήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στόχος είναι αυτό το ρεύμα να συγκροτηθεί».

Η Αννα Διαμαντοπούλου εξάλλου (Vima fm) είπε πως δεν λέει ότι θα κάνει κόμμα αλλά πως «υπάρχει μια κοινωνική ανάγκη να εκφραστεί ο χώρος ενός κέντρου με μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο που δεν υπάρχει σήμερα και δεν εκφράζεται σήμερα με τον τρόπο που θα ήθελε ο κόσμος και αυτή η έκφραση απαιτεί αυτόν τον νέο πόλο, που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Οπως εξήγησε «υπάρχουν διάσπαρτες δυνάμεις στο κομματικό σύστημα και εκτός πολιτικού συστήματος. Πρέπει να υπάρξει ένας νέος χώρος, μια συμπαράταξη δυνάμεων. (...) Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες και συζητούν και δουλεύουν πάνω σε αυτή την προσπάθεια και θα ήταν καλό να ευοδωθεί σε αυτές τις εκλογές» επεσήμανε.

Είναι σαφές πως το πλαίσιο των διάσπαρτων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και των μεταρρυθμίσεων στο οποίο αναφέρονται η Α. Διαμαντοπούλου και ο Γ. Φλωρίδης δεν περιλαμβάνεται ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ στο οποίο δεν δραστηριοποιούνται πλέον, ούτε το υπό εκκόλαψη κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Πιθανότερη δεξαμενή συνεργασίας είναι ο χώρος του Ποταμιού με το οποίο θα συμπράξει και ο Σπύρος Λυκούδης.

Στην ίδια γραμμή με Φλωρίδη-Διαμαντοπούλου είναι και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος σε παρέμβασή του το περασμένο καλοκαίρι είχε ζητήσει την συγκρότηση νέας πολιτικής δύναμης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ