Βενιζέλος: Δεν υπάρχει βεβαιότητα εκλογής Προέδρου, αυξήθηκαν όμως οι πιθανότητες - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει βεβαιότητα εκλογής Προέδρου, αυξήθηκαν όμως οι πιθανότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επόμενες κινήσεις τους μετά το τέλος της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέλυσαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο μέγαρο Μαξίμου στο περιθώριο του συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Για περίπου μιάμιση ώρα, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησαν τις προοπτικές για την τρίτη ψηφοφορία και καθόρισαν τις κινήσεις τους περαιτέρω.

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για εκλογή, αυξήθηκαν όμως οι πιθανότητες για να γίνει το σωστό» ήταν το σχόλιο για το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο σήμερα «έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας». Επανέλαβε ότι «αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές». Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση τηςε συναίνεσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε πως «η πρωτοβουλία της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνεσης, την πρωτοβουλία για την ευθύνη που έχει ο καθένας είναι πάντα ανοιχτή κι αυτό είναι κάτι το προφανές, το αυτονόητο, το συνεχές», αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται και νέες σχετικές κινήσεις.

Βενιζέλος: Δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση από τον Παπανδρέου

Αναφερόμενος στην άκαρπη συνάντησή του με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε: «Πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω με τον Γιώργο Παπανδρέου, βρεθήκαμε στη Βουλή, κάναμε μια συζήτηση, δική μου υποχρέωση είναι να διασφαλίσω την ενότητα του χώρου, η θέση του Παπανδρέου είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος, αλλά δεν έλαβα συγκεκριμένη απάντηση». Επεσήμανε πάντως πως δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές του, για την ενότητα η οποία αφορά το σύνολο των δυνάμεων του χώρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαμαράς Βενιζέλος συνάντηση Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ