Εκτακτη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας -Τι είπαν - iefimerida.gr

Εκτακτη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας -Τι είπαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είκοσι λεπτά πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε εκτάκτως με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή, αιφνιδιάζοντας άπαντες. «Ολα καλά» ήταν το μόνο που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου εξερχόμενος. Ολο το παρασκήνιο.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μην διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του.

Η συνάντηση ήταν μη προγραμματισμένη και έγινε εν μέσω έντονων φημών πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει σχηματισμό κόμματος στις 30 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από 20 λεπτά προκειμένου οι δύο άντρες να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Την ύστατη προσπάθεια να μην κάνει κόμμα κατέβαλε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις εντεινόμενες φήμες ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την 30ή Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να πραγματοποιηθεί Συνέδριο, μετά τις εκλογές, και εκεί να τεθούν όλα τα θέματα, ακόμη και η εκλογή νέας ηγεσίας.

«Αμφισβήτισέ με μετά τις εκλογές» ήταν το μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη στον πρώην πρωθυπουργό ότι «εξαντλεί κάθε περιθώριο ενότητα και ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βενιζέλος είπε στον πρώην πρωθυπουργό: «Εχεις την ηθική και πολιτική υποχρέωηση να είσαι στα ψηφοδέλτια του κόμματος που σε ανέδειξε. Σου μιλώ σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σαν προσωπικός φίλος του πατέρας σου Ανδρέα Παπανδρέου. Η θέση σου είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».

Συμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου άκουγε όσα έλεγε ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν απάντησε και εξέφρασε κάποιες ενστάσεις για τη δημιουργία της Ελιάς. «Ξέρεις ότι εγώ έχω διαφωνήσει με την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ σε Ελιά είπε».

«Δεν πρόκειται να κατέβουμε ως Ελιά. Θα κατέβουμε ως ΠΑΣΟΚ με τον ήλιο», ήταν η απάντηση του κ.Βενιζέλου, αλλά ο κ.Παπαδρέου δεν έδωσε καμία συνέχεια ούτε σε αυτό.

«Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για την ενότητα της παράταξης» δήλωσε λίγο αργότερα στο Mega ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο Παπανδρέου απορρίπτει τις προτάσεις Βενιζέλου

με ανακοίνωση του ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απέρριψε τις προτάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και προχωράει, όπως είχε αναφέρει πρώτο το iefimerida στη δημιουργία νέου κόμματος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες.

Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του.

Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ