Πρόστιμο-μαμούθ 500.000 ευρώ στο Trip Advisor για παραπλανητικά σχόλια στις σελίδες του - iefimerida.gr

Πρόστιμο-μαμούθ 500.000 ευρώ στο Trip Advisor για παραπλανητικά σχόλια στις σελίδες του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού (AGCM) ανακοίνωσε ότι επέβαλε πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ στον ιστότοπο Trip Advisor επειδή άφηνε να εννοηθεί ότι τα σχόλια που φιλοξενούσε προέρχονταν όλα από τουρίστες, ενώ στην πραγματικότητα ορισμένα τα αναρτούσαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Μετά από πολλές καταγγελίες καταναλωτικών ενώσεων, η Επιτροπή εξέτασε την υπόθεση και έκρινε ότι ο αμερικανικός ιστότοπος και η ιταλική θυγατρική του δεν ήταν ειλικρινείς απέναντι στους χρήστες του διαδικτύου. Η AGCM απαγορεύει «τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών για τις πηγές των σχολίων». Το Trip Advisor επιμένει ότι «τα σχόλια είναι αυθεντικά και ειλικρινή, ωθώντας τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αξιόπιστες, δεδομένου ότι εκφράζουν πραγματικές εμπειρίες τουριστών», εκτιμά η Επιτροπή.

Η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο μέσα σε 30 ημέρες και έχει στη διάθεσή της 90 ημέρες ακόμη για να εξηγήσει στην Επιτροπή πώς θα φροντίσει ώστε στο μέλλον οι επιλογές των καταναλωτών να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και όχι «σε διαφημιστικές πληροφορίες, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Trip Advisor πρόστιμο σελίδες τουρίστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ